in

U četvrtak starta gradnja punog profila Istarskog ipsilona od Rogovića do tunela Učka!

Riječ je o investiciji vrijednoj 1,237 milijardi kuna bez PDV-a

Nakon što je Vlada prije točno dva mjeseca u Puli donijela odluku o početku gradnje punog profila Istarskog ipsilona od Pazina do tunela Učka, u četvrtak, 15. studenog, simbolično će se obilježiti otvaranje gradilišta. Očekuje se dolazak premijera Andreja Plenkovića, ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića i drugih visokih dužnosnika.

Svečano obilježavanje nastavka radova na izgradnji istarskog autoputa faze 2.B1 održat će se na Istarskom ipsilonu – čvor Rogovići, s početkom u 13 sati.

Kako je nakon sjednice Vlade u Puli objavio Jutrnji list, oko dvije godine trajali su pregovori Ministarstva prometa s Europskom komisijom i francuskim Bouyguesom o izmjeni koncesijskog ugovora kako bi započela gradnja 2.B1 faze.

Riječ je o investiciji vrijednoj 1,237 milijardi kuna bez PDV-a. U sklopu tog projekta dogradio bi se puni profil autoceste od Pazina do tunela Učka u dužini od 28 kilometara.

Osim dogradnje punog profila, sagradit će se 11 vijadukata, 14 podvožnjaka, tri nadvožnjaka te odmorište Rebri. Ukupno 31 objekt dužine 2.510 metara. Radovi će trajati tri godine, s time da će prva dionica Rogovići – Ivoli biti završena u roku od dvije godine. Radove će izvoditi tvrtka Bouygues s domaćim podizvođačima. Investitor je Bina-Istra koja se zadužuje kod komercijalnih banaka.

U Ministarstvu prometa tvrde kako će nastavak gradnje Istarskog ipsilona biti značajan impuls ulaganja u gospodarstvo. Tako se navodi kako će 95 posto radova izvoditi hrvatske državne i lokalne građevinske kompanije kao podizvođači.

Investicija će omogućiti dodatnih 1.000 zaposlenih u razdoblju građenja i dodatnih 10 zaposlenih u razdoblju održavanja. Po završetku koncesije investicija u dopunu dionice Pazin-Učka ostaje u vlasništvu države te se očekuje da će ulaganje u fazu 2B1 utjecati na rast BDP-a za 0,5% za vrijeme građenja.

Dogradnja punog profila od Pazina do tunela Učkapreduvjet je za gradnju druge cijevi tunela Učka i dionice Učka – Matulji.Građevinska dozvola za drugu cijev tunela Učka je ishođena te je izrađenastudija utjecaja na okoliš za preostalu dionicu do Matulja. Prema dostupniminformacijama, Bina-Istra i Ministarstvo će u sljedećem razdoblju razgovarati opronalaženju financijskog modela za gradnju spomenute dionice kako bi radovimogli početi nakon dovršetka Ipsilona od Pazina do tunela.

U četvrtak starta gradnja punog profila Istarskog ipsilona od Rogovića do tunela Učka!
Foto: Jutarnji.hr

Iz kuće u Funtani ukraden novac

Iz kuće u Funtani ukraden novac

Martinje: pijani vozač kombija mora u zatvor na 12 dana

Martinje: pijani vozač kombija mora u zatvor na 12 dana