in

U Hrvatskoj 28 novih slučajeva, preminula jedna osoba

Ilustracija Pexels

U PROTEKLA 24 sata zabilježeno je 28 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 561.

Među njima je 110 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 7 pacijenata.

Jedna osoba je preminula.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 5404 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 155 preminulo, a 4688 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 2171 osoba.

Do danas je ukupno testirano 125.317 osoba, od toga 934 u posljednja 24 sata, priopćio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Proboj u dom, novo žarište Vinkovci

Najviše slučajeva zabilježeno je u Vukovarsko-srijemska županija, njih 24, od toga 18 u Vinkovcima koji su postali novo žarište, piše Jutarnji.hr.

Na području Vukovarsko-srijemske županije došlo je do proboja koronavirusa u jedan dom za starije i nemoćne, potvrdila je to za Dnevnik.hr epidemiologinja Ankica Ilić iz ZJZ-a te županije.

Isto je potvrdio Ivan Kubiček iz Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije za HRT te kazao da se trenutno radi opsežna epidemiološka obrada.  

– Uzet će se brisevi od svih korisnika i djelatnika doma i sutra ćemo vidjeti rezultate tih testova. 

Točan broj oboljelih još nemamo jer je epidemiološka obrada u tijeku ali možemo pretpostaviti da je virus ušao u dom putem posjetitelja ili ga je unio neki od zaposlenika – kazao je Kubiček.

POREČ: 6. kolovoza otvaranje 60. Annala, najstarije hrvatske skupne likovne izložbe suvremene umjetnosti

U Poreču otvoren prvi sajam istarskih poljoprivrednih proizvoda koji će se održavati svakog četvrtka