in

U Hrvatskoj u nedjelju 190 novozaraženih, najviše u Zagrebu i Primorsko-goranskoj županiji

Ilustracija Pexels

Nacionalni stožer civilne zaštite u nedjelju je izdao priopćenje s najnovijim informacijama o epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj.

– U posljednja 24 sata zabilježeno je 190 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1316.

Među njima je 280 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 23 pacijenta. Tri osobe su preminule.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 16.197 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 272 preminulo, ukupno se oporavilo 14.609 osoba, od toga 204 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji su trenutno 9.372 osobe.

Do danas je ukupno testirano 292.969 osoba, od toga 3.945 u posljednja 24 sata, zaključuje se u priopćenju.

Stanje po županijama 27. 9

  • Sisačko-moslavačka – 0 novih
  • Istarska – 0 novih
  • Primorsko-goranska – 19 novih
  • Koprivničko-križevačka – 4 nova
  • Požeško-slavonska – 9 novih
  • Grad Zagreb – 43 novih
  • Šibensko-kninska – 0 novih
  • Osječko-baranjska – 7 novih

Grad Zagreb – 44 novih

U Zagrebu su u posljednja 24 sata potvrđene 43 novozaražene osobe koronavirusom, među kojima su i jedna zaposlenica doma za starije, dva učenika srednjih škola i jedan učitelj osnovne škole, izvijestio je u nedjelju zagrebački Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” provedeno je 605 testiranja na koronavirus, a mjera samoizolacije određena je za 151 osobu.

Među novooboljelima, 12 ih ima negativnu epidemiološku anamnezu, 25 osoba su kontakti prethodno oboljelih, jedna je osoba došla iz BiH, četiri su povratnici s godišnjeg odmora, a kod jedne je osobe moguća izloženost prilikom izlaska.

Na koronavirus je pozitivna jedna zaposlenica doma za starije i nemoćne osobe.

Primorsko-goranska – 19 novih

U Primorsko-goranskoj županiji danas je 19 novozaraženih osoba. Jedna je od njih iz Doma za starije u Delnicama pa je ukupno 66 zaraženih iz te ustanove. Nitko nije prebačen u bolnicu i svi su korisnici u Domu bez temperature i dobro, javljaju epidemiolozi.

Od novozaraženih njih 12 su kontakti prethodno zaraženih osoba, a za sedam se još istražuju izvori zaraze. Sedam je ozdravljenih osoba. Ukupno aktivnih slučajeva u županiji je 139. 

Izvor: Index.hr

Dan D za ovrhe: Građani ne mare za apele Fine

IGOR GARBAC krenuo pješice na put od Poreča do Vukovara