in

U Hrvatskoj u ponedjeljak 146 novih slučajeva: Stožer dopustio rad teretanama

U PROTEKLA 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 146 novozaraženih koronavirusom, a dvije osobe su umrle, izvijestio je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite. Trenutno je u Hrvatskoj ukupno 2.650 aktivnih slučajeva Covida-19.

Ministar  Beroš je podsjetio da je danas 189. dan od pojave novog koronavirusa u Republici Hrvatskoj. 

“Broj pozitivnih osoba od 25. veljače do danas je ukupno 10.270. Od početka epidemije testirano je ukupno 167.250 osoba, a u protekla 24 sata 1591 uzorak je testiran. Od jučer, odnosno tijekom prošlih 24 sata, imamo 28 novih u bolnicama, a od njih je 14 na respiratoru; u odnosu na jučer novih na respiratoru je četiri”, rekao je Beroš.

 Istaknuo je da se do danas oporavilo 7.434 osobe te da je u protekla 24 sata iz bolnice otpušteno pet osoba, piše Index.hr.

“S obzirom na rast broja novozaraženih, a radi se o poslu – testiranju koji ne prestaje, zaključili smo da odnos brojeva će biti najtočniji po jutarnjim satima, znači brojevi lokalnih stožera i zbirni broj, sada bi trebali biti najsličiniji”, rekao je Božinović.

“Imamo 146 novih slučajeva, broj aktivnih slučajeva danas ukupno 2650. Dvije su osobe umrle. U samoizolaciji iz zdravstvenog sustava je preko 600 ljudi. U Varaždinu imamo 14 liječnika i 22 sestre. U 2 liječnice i 5 sestara sa splitske hematoonkologije. U Požegi imamo 4 doktora i dvije sestre koji su se zarazili na svadbi”, rekao je Beroš.

Teretane smiju raditi

Načelnik Stožera, ministar Davod Božinović podsjetio je na nove mjere. Predložena je odluka o zabrani prelaska granica do 15. rujna.

Promijenit će odluku o radu teretana, oni mogu raditi uz primjenu svih mjera.

Cijeli članak pročitajte na portalu Index.hr.

Hrvatska pošta: Poskupljuje slanje pisama i paketa

U ruksaku skrivao više od 40 paketića s drogom