in

U Sloveniji gore nego kod nas, planiraju se drastične mjere kao što je karantena pojedinih općina, zatvaranje lokala, fitness centara…

U Sloveniji je u posljednja 24 sata potvrđeno više od 600 novih zaraza koronavirusom, prema neslužbenim podacima koje je u srijedu ujutro objavila Slovenska televizija.

Potpune podatke vlada će objaviti tijekom prijepodneva, a popodne će na sjednici donijeti nove oštrije mjere protiv širenja epidemije. Glasnogovornik vlade Jelko Kacin potvrdio je sinoć da je tijekom dana potvrđen novi rekord u broju dnevnih zaraza, preko petsto, kako je dodao.

S novim brojem zaraza po njegovim su riječima ispunjeni svi uvjeti za uvođenje najstrožih mjera iz predzadnje, tzv. narančaste faze, koje bi trebale ograničiti širenje virusa i njegov eksponencijalni rast, piše Index.

U suprotnom bi vlada ponovo proglasila epidemiju i uvela restriktivne mjere slične onima u prvom proljetnom valu.

Danas će vlada odlučiti o novim mjerama.

Treći paket mjera predviđa karantenu pojedinih općina, s obzirom na broj zaraženih, zabranu posjeta u bolnicama i zavodima za zdravstvo, zatvaranje lokala, fitness centara i sportskih objekata za amatere i grupne sportove, pravilo da u frizerskom salonu može biti samo po jedna stranka, otkazivanje priredbi, vjerskih obreda i svadbi u pojedinim regijama te zatvaranje nenužnih zdravstvenih i zubarskih djelatnosti.

Nije nužno da će vlada prihvatiti sve mjere. Moguće je da će prihvatiti samo neke od njih, piše Index.hr.

FUNTANA: Vozio automobil s tuđim   tablicama

FUNTANA: Vozio automobil s tuđim tablicama

Započinje suradnja Poduzetničkog inkubatora Poreč i Pučkog otvorenog učilišta Varaždin

Započinje suradnja Poduzetničkog inkubatora Poreč i Pučkog otvorenog učilišta Varaždin