in

U Tinjanu biciklijada „Od lokve do lokve“

Međunarodni sajam pršuta u Tinjanu, koji će se ove godine održati od 19. do 21. listopada, uvijek donosi niz zanimljivih kulturnih, zabavnih i sportskih programa, a jedan od njih je i biciklijada „Od lokve do lokve“. Ovogodišnja se biciklijada u sklopu 12. izdanja ovog sajma održava u suradnji s LAG-om „Središnja Istra“, a u sklopu provedbe europskog projekta pod nazivom INSiGHTS. Radi se o projektu koji se financira iz programa transnacionalne suradnje INTEREG Dunav, a čiji će se rezultati moći vidjeti već na biciklijadi.

Biciklijadom će se promovirati zdrav život i rekreacija, ali i održivi i zeleni turizam na stazi koja povezuje obnovljene stare tinjanske lokve. Stazom dugom 30-ak kilometara može se obići desetak izvora i lokvi, a sudionici će se moći koristiti novim kartama izrađenim u sklopu projekta, koje su osim u printanoj dostupne i u digitalnoj – interaktivnoj verziji. Osim staze, karte su specifične, jer prikazuju i okolne dodatne sadržaje, kao što su vinarije, konobe, pršutarne, ali i kulturni sadržaji.

Sudjelovanje na biciklijadi ne naplaćuje se, a za sudionike je osiguran topli obrok i osvježenje na stazi. Biciklijada će biti održana u subotu, s početkom u 10 sati. Mole se svi sudionici da na startu budu najkasnije u 9.30 sati, gdje ih očekuje i malo iznenađenje.

Radionica za djecu u porečkoj knjižnici o otmjenom divu

Od ponedjeljka Dječji tjedan u Poreču