in

Udruga Franak: Javite nam se ako želite svoj novac

Screenshot presice Udruge Franak

UDRUGA FRANAK održala je press konferenciju o konačnoj pobjedi nad bankama u slučaju kredita u švicarskim francima. Na press konferenciji govorili su koordinator Ekonomsko-pravnog tima Udruge Franak Goran Aleksić i odvjetnik Branko Šerić.

Podsjetimo, Ustavni sud je jučer odbio ustavne žalbe svih banaka u tom slučaju, a Udruga Franak je svima koji su imali kredite u švicarskim francima poručili da se raduju i da je to sada konačno gotovo.

“Koje su posljedice presude Ustavnog suda? Nakon 9 godina od podizanja tužbe imamo presudu koju više ne može pobiti nijedan hrvatski sud, ona je konačna. Time je slučaj Franak završen i zaključen”, rekao je Goran Aleksić.

“Možda ne znate svi, ali sudski postupak je udrugu koštao više od 300 tisuća kuna, bez novca članova udruge taj postupak ne bi mogao biti završen. Čestitam sucu Dobroniću zbog maestralne presude, on poznaje ekonomiju i bankarski sustav i brzo ga je završio. Hvala i Ustavnom sudu na tome što je bio dosljedan”, rekao je Aleksić.

Što znači ova presuda?

“Što znači ova presuda? To znači da je 125.000 ljudi s kreditima s valutnom klauzulom u franku ugovaralo nepoštene kredite. Svi imaju pravo tužiti banke i dobiti novac koji su preplatili. Svi koji će tužiti imaju pravo dobiti između 50% i 80% realiziranog kredita”, rekao je Aleksić.

“Pozivam sve vas koji ste ugovarali kredite u švicarcima da nam se javite na franak.tuzbe@gmail.com da vidimo možete li ostvariti svoja prava. Svi će dobiti odgovor koji će pomoći u traženju vašeg novca”, rekao je Aleksić.

Što još mogu banke?

“Banke se još mogu obratiti institucijama EU, to je njihov zadnji korak. Sve pravne mogućnosti su iscrpljene u Hrvatskoj”, pojasnio je odvjetnik Šerić.

Cijeli članak pročitajte na portalu Index.hr, a snimku presice možete pogledati na Facebook stranici Udruge Franak

https://fb.watch/3rJcqFqP0D/

ZA TURIZAM: Usvojen program državnih potpora od 1,5 milijarde kuna

MARČANA: Uskoro se otvara obnovljena cesta kroz Loboriku