in

Umjesto na finale ATP-a u Umagu Plenković ide u Slavonski Brod

Prizor s mjesta nesreće - Foto MUP

Predsjednik Vlade Andrej Plenković razgovarao je s kosovskim premijerom Albinom Kurtijem koji ga je izvijestio da će danas oko 18 sati doći u Slavonski Brod nakon strašne prometne nesreće u kojoj je život izgubilo 10 ljudi. Predsjednik Vlade Plenković dočekat će premijera Kurtija u Slavonskom Brodu te će zajedno posjetiti i bolnicu u kojoj su smješteni ozlijeđeni putnici.

Stoga predsjednik Vlade Plenković neće biti u prigodi prisustvovati finalu turnira Croatia Open u Umagu, na kojem će kao izaslanica Vlade biti ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, objavila je Vlada RH.

Foto MUP – Prizor s mjesta strašne nesreće u kojoj je život izgubilo 10 ljudi

Policijska uprava brodsko-posavska objavila je u nedjelju poslijepodne priopćenje u kojem je iznijela detalje o okolnostima nesreće autobusa na autocesti kod Slavonskog Broda.

U nastavku u cijelosti prenosimo policijski izvještaj.

– Operativno komunikacijski centar Policijske uprave brodsko-posavske, jutros u 6 sati i 19 minuta, zaprimio je dojavu o prometnoj nesreći na autocesti A3 Bregana-Lipovac, na južnom prometnom traku, kod Slavonskog Broda u kojoj je nekoliko osoba smrtno stradalo, dok je više ozlijeđeno.

Policija je očevidom, uz nazočnost državnog odvjetnika, utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da je 52-godišnji državljanin Kosova upravljao autobusom kosovskih nacionalnih i registarskih oznaka, južnom kolničkom trakom autoceste A3 Bregana-Lipovac iz smjera zapada u smjeru istoka. Dolaskom do 211. kilometra autoceste A3, vozač se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je vozilom prešao na travnatu površinu, a potom je došlo do prevrtanja autobusa na bočnu stranu. Na mjestu događaja intervenirali su i pripadnici vatrogasnih postrojbi i društava, radi izvlačenja tijela unesrećenih.

U ovoj prometnoj nesreći smrtno je stradalo 10 osoba, 15 osoba je zadobilo teške tjelesne ozljede, dok je 30 osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede. Ozlijeđene osobe su prevezene u bolnicu u Slavonskom Brodu na ukazivanje liječničke pomoći, gdje su zadržane na daljnjem liječenju.

U vremenu od 7,40 sati, dionicom autoceste A3 promet je bio zatvoren i preusmjeravan obilazno te je u 11,35 sati pušten jednom prometnom trakom.

U 10,40 sati, 52-godišnji vozač autobusa je uhićen te će, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 227 Kaznenog zakona Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom i nadležnom državnom odvjetništvu, objavila je policija.

Premijer dolazi u Istru – Pustit će u promet novu dionicu Istarskog ipsilona Cerovlje – Lupoglav i posjetit još jedan grad i tvornicu

Jeboton Ansambl nastupa u Bujama