in

Umrla Mira Furlan

Umrla je glumica Mira Furlan. Umrla je u 65. godini. Kako se navodi, umrla je u srijedu, 20. 1.. Vijest o smrti objavljena je i na njenom Twitter profilu. Iza nje je ostao bogat set filmova u kojima je glumila.

Mira Furlan rođena je u Zagrebu 1955. godine, a od 1991. godine živjela je u Americi.

Isprva je bila istaknuta glumica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, da bi osamdesetih godina prošlog stoljeća postala jedna od najpoznatijih jugoslavenskih filmskih glumica.

U tom periodu svoga rada ostvarila je iznimno uspješne filmske uloge kao što su one u filmovima ‘Kiklop’ (1982.) Antuna Vrdoljaka, ‘U raljama života’ (1984.) i ‘Za sreću je potrebno troje’ (1986.) Rajka Grlića te filmu ‘Ljepota poroka’ (1986.) Živka Nikolića. Poznata je i po ulozi u filmu “Otac na službenom putu”.

Jedna od najpoznatijih uloga je ona Kate iz Velog Mista, piše Index.

Početkom 90-ih odlazi u Ameriku, gdje je nastavila ostvarivati zapažene uloge. Kao najznačajnija i svakako najpopularnija ostvarenja u kojima je ostvarila uloge uzimaju se planetarno popularne televizijske serije ‘Babylon’ i ‘Izgubljeni’.

Kako Večernji list doznaje od izvora bliskih obitelji, glumica je već duže vrijeme bolovala od virusa Zapadnog Nila koji joj je prenio zaraženi komarac. Zbog teške bolesti, posljednjih nekoliko mjeseci provela je u teškom stanju boreći se za život. Iako joj je u bolnici SAD-u pružena najbolja moguća liječnička skrb, bolest je, nažalost, bila jača.

Od nje se oprostio J. Michael Straczynski, autor znanstveno-fantastične serije Babylon 5, u kojoj je hrvatska glumica glumila ambasadoricu Minbari Delenn, piše Jutarnji.hr.

FUNTANA daje koncesiju za dimnjačara

Novigradskim poduzetnicima na raspolaganju 11,7 milijuna kuna putem subvencioniranog kredita