in

Uskoro vrijedi novo pravilo u vezi s dobivanjem covid-potvrda

U HRVATSKOJ je jučer bilo samo devet novih slučajeva zaraze koronavirusom. Na više od 1600 testiranih udio pozitivnih bio je samo pola posto. Ohrabruje i vijest da je broj aktivnih slučajeva pao ispod 500.

Najviše novih slučajeva proteklih tjedana zabilježeno je u Zadarskoj županiji. Na početku glavnog dijela turističke sezone ondje se ponovno uvode strože mjere. Od danas – zabranjena su masovna okupljanja i koncerti na mjestima na kojima se ne može kontrolirati poštuju li se epidemiološke mjere, navodi Index.

“Mi sad ova sljedeća četiri dana čekamo da vidimo hoće li te brojke pasti. Naš prosjek prošli tjedan je bio negdje između 40 i 50. To nam ne treba. Znači nama brojke, mi imamo otprilike između 30 i 50 posto svih pozitivnih u Hrvatskoj. To svakako nije za šalu”, rekao je epidemiolog Alan Medić za HRT.

Uskoro na snagu stupa i novo pravilo u vezi s dobivanjem covid-potvrda. Svi oni koji su preboljeli covid-19 i prime prvu dozu cjepiva više neće morati čekati 22 dana nego će odmah moći zatražiti potvrdu. Ona će vrijediti 210 dana, kao i za osobe koje su cijepljene dvjema dozama, objavio je Index.hr.

POREČ: Otvara se izložba linoreza OŠTRIM NA MEKO

Korona covid maska maskice zaštitne

Istra i dalje bez novozaraženih