in

U nedjelju veliko nevrijeme na kopnu. Iščupana stabla, oštećene kuće, uništeni auti…

Foto FAcebook

OLUJNO nevrijeme danas prijepodne pogodilo je Sisačko-moslavačku, Požeško-slavonsku, Virovitičko-podravsku i Zagrebačku županiju, a za sobom je ostavilo materijalnu štetu na objektima, srušena stabla i poteškoće u prometu i opskrbi strujom.

Foto FAcebook

Najteže je bilo na Baniji, gdje je vjetar čupao stabla i oštetio kuće, a pala je i tuča. U Petrinji je snažan vjetar oštetio objekte koji su pretrpjeli štetu u prosinačkom potresu. Oštećeno je i krovište crkve Svetog Lovre. Mnoga kućanstva ostala su bez električne energije.  

Zbog razornog vjetra počupana su stabla, ali je i ostavljena šteta na objektima. Stradao je i kamp na petrinjskom kupalištu.

Na terenu su vatrogasne službe kako bi sanirale štetu i normalizirale promet. Štete ima i u Hrvatskoj Kostajnici. Nevrijeme je pogodilo i područje Moslavine.

Nevrijeme u Kutini odnijelo je dio krova sportske dvorane SŠ Tina Ujevića, javlja Sisak-info.

Drveće blokiralo ceste, popadale bandere..

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je danas, oko 11 sati i 40 minuta više dojava o nevremenu u Sisačko-moslavačkoj županiji, objavila je Civilna zaštita. 

U mjestima Begovići, Gornja i Donja Pastuša te Tremušnjak došlo je do nestanka struje. Građani dojavljuju da je drveće blokiralo ceste te su popadale strujne bandere. Na terenu su vatrogasci te im je prioritet raskrčivanje cesta od drveća i strujnih bandera. U mjestu Gornji Žirovac također ima drveća po cesti te je u tijeku raskrčivanje.

Nevrijeme i u Požegi, Virovitici…

Županijski centar 112 Požega zaprimilo je dojavu o nevremenu koje je zahvatilo područje Požeško-slavonske županije uzrokujući materijalnu štetu na krovovima kuća, srušena drveća na prometnicama i prekida opskrbe električnom energijom. Žurne službe su obaviještene i na terenu su.

Županijski centar 112 Virovitica također je zaprimilo dojave da je nevrijeme zahvatio područje Virovitičko-podravske županije, a koje je uzrokovalo nekoliko srušenih stabala na prometnicama. Žurne službe su izviještene i na terenu su.

DHMZ izdao posebno priopćenje

Zbog promjene vremena koja stiže u nedjelju na kopno, a u prvim danima tjedna na Jadran, Državni hidrometeorološki zavod izdao je posebno priopćenje. Prenosimo ga u cijelosti:

Tijekom vikenda promjena vremena, lokalno moguće i grmljavinsko nevrijeme uz osvježenje. Osvježenje će se najviše osjetiti na zapadu unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu dok će se u Dalmaciji zadržati većinom sunčano i vruće.

Zbog dotoka vrućeg zraka s jugozapada, toplinski je val zahvatio jugoistočni dio Europe i dio Balkana. Sa spuštanjem hladnijeg i vlažnijeg zraka sa sjeverozapada kontinenta, od nedjelje će toplinski val u većem dijelu unutrašnjosti Hrvatske popustiti, a početkom radnog tjedna i na Jadranu.

Vikend je u ljetnim mjesecima većinom rezerviran za putovanja, povratak kući ili put na mjesto odmora. No osim gužvi ovaj put bi probleme mogli, ponajprije u pomorskom prometu, stvarati vjetar te lokalno i grmljavinsko nevrijeme.

Izvor Index.hr

VIŠNJAN: Na Ipsilonu se zapalio autobus, očevid u tijeku

VIŠNJAN: Obitelj Peršurić obilježila 30 godina pjenušaca Misal