in

VELIKODUŠNA GESTA: Porečan BRANKO RAKOVAC daruje ljetovanje samohranoj majci s troje djece

Branko Rakovac/Foto Facebook

BRANKO Rakovac, iznajmljivač apartmana iz mjesta Buići kod Poreča, ove godine odlučio je razveseliti djecu koja nemaju prilike otići na more, pa je tako objavio dirljiv post na svom Facebook profilu.

Velikodušna ponuda čovjeka velikog srca

“POZOR i obavijest! Uskoro završava škola. Poklanjam besplatan boravak kod mene ovo ljeto, u jednom od apartmana, do 7 dana, za 3 do 5 osoba, jednoj samohranoj majci (ili ocu) s djecom. Apartman je opremljen svime što se ima i kod kuće, znači mogu si spremati objede, a imaju na raspolaganju i bazen. Ako dolaze autobusom, a slabijeg su imovinskog stanja platit ću i povratne karte. Ako žele za vrijeme boravka i na more, ja ću ih besplatno prevoziti. Za termin kada dogovorili bi se telefonom, mailom ili messengerom. Oni koji poznaju nekoga u takvoj situaciji slobodno preporučite ili me kontaktirajte. Bit će mi drago da djeca uživaju, a inače nemaju mogućnost”, napisao je Branko Rakovac.

Razgovarali smo s njim i otkrio nam je da mu se javilo dosta ljudi, a on je besplatan boravak u svom apartmanu ustupio samohranoj majci iz Županje, piše portal Index.hr.

“Gospođa ima troje djece i slabijeg su imovinskog stanja. Gospođa mi je rekla da će raditi na crno da im zaradi za prijevoz do Poreča, na što sam joj rekao da ne brine, da ću im platiti autobusne karte. Što mi znači 1350 kuna ako za ljeto svi mi iznajmljivači zaradimo od 10.000 do 20.000 eura? Nadam se da će i ostalih 200.000 iznajmljivača povući ovaj potez. Samo u Poreču ih je bar 3000 i da svaki 10. ustupi nekoliko dana besplatan apartman djeci koja nemaju prilike ići na more, to je već velika stvar”, rekao nam je Branko Rakovac.

Kaže kako mu je ovo prvi put da ustupljuje besplatno apartman obitelji koja nema mogućnosti ići na ljetovanje, a isto planira ponoviti i naredne godine.

“Volio bih da se uključe i ostali iznajmljivači”

“Nadam se da neću imati neugodno iskustvo ove godine i ako bude sve ok, naravno da ću i iduće godine dati apartman na besplatno korištenje. Stvarno bih volio da se i ostali iznajmljivači uključe jer bi onda cilj bio ispunjen, da usrećimo malo djecu da uživaju na moru”, rekao je Rakovac za Index.hr.

Ljetno radno vrijeme PU istarske od 17. lipnja

Ljetno radno vrijeme PU istarske od 17. lipnja

Istramet: Vruće i sparno uz lokalne grmljavinske pljuskove

Istramet: Vruće i sparno uz lokalne grmljavinske pljuskove