in

PRESTIŽNO NATJECANJE GRADOVA: Rovinj najbolji po kvaliteti života, Labin prvi u kategoriji demografije i obrazovanja

Dodijeljene nagrade pobjednicima u ovogodišnjem izboru najboljih gradova Jutarnjeg lista, portala Gradonačelnik.hr i agencije IpsosČetiri grada uspjela su obraniti titulu najboljega

Labin

Najbolji gradovi u kategoriji gospodarstva su Hvar, Sveta Nedjelja i Samobor, u kategoriji demografija i obrazovanje pobijedili su Cres, Labin i Šibenik, a u kategoriji svih kategorija – kvaliteti života – najbolji su Krk, Rovinj i Čakovec. Šampion EU fondova je Grad Virovitica, a u sklopu izbora za Najbolji grad proglasili smo i pobjednike izbora za najbolji županijski EU projekt 

U zagrebačkom hotelu Hilton Garden Inn održana je svečanost dodjele nagrada u ovogodišnjem izboru najboljih gradova Jutarnjeg lista, portala Gradonačelnik.hr i agencije Ipsos. Proglašeno je devet najboljih gradova u konkurencijama kvalitete života, obrazovanja i demografije te gospodarstva, kao i najbolji grad u povlačenju novca iz fondova EU.

Čak četiri grada – Sveta Nedjelja, Labin, Cres i Krk, uspjela su u našem ovogodišnjem izboru obraniti titulu najboljega, a najveći uspjeh ove je godine definitivno ostvario Grad Sveta Nedjelja, jedini grad koji je triput zaredom uspio pobijediti konkurenciju i osvojiti naslov najboljeg grada za gospodarstvo u zemlji.

Grad Hvar uspio je tako titulu oduzeti prošlogodišnjem dvostrukom pobjedniku, Krku, a u konkurenciji su bili još Mali Lošinj, Novalja i Buzet. Svetoj Nedelji titulu su, pak, pokušali preoteti Rovinj, Kastav Umag i Poreč, a Samobor je u kategoriji velikih gradova s trona uspio ‘izgurati’ Pulu. U konkurenciji su još bili Dubrovnik, Krapina i Varaždin.

Cres i Labin uspjeli su u jakoj konkurenciji obraniti titulu najboljeg grada za obrazovanje i demografiju, a prošlogodišnjem pobjedniku u konkurenciji velikih gradova, Pazinu, titulu je preoteo Šibenik.

Cresu su u finalu zaprijetili Bakar, Buje, Krk i Novigrad, Labin se uspio obraniti u konkurenciji sa Crikvenicom, Porečom, Rovinjem i Križevcima, a uz Šibenik i Pazin, u finalu i borbi za titulu najboljeg velikog grada za demografiju i obrazovanje bili su još Čakovec, Bjelovar i Velika Gorica.

Drugu godinu zaredom Grad Krk uspio je obraniti titulu najboljeg malog grada za život, u kategoriji srednjih gradova pobjedu je ove godine odnio Rovinj, a među velikim gradovima – Čakovec, koji je preoteo titulu prošlogodišnjem pobjedniku Zagrebu.

Titulu Krku ove su godine u finalu pokušali preoteti Hvar, Novalja, Mali Lošnj i Novigrad, u kategoriji srednjih gradova s Rovinjom su se ‘borili’ Poreč, Sveta Nedjelja, Umag i Zaprešić, a uz Čakovec i Zagreb u finalu velikih gradova sudjelovali su, kao i prošle godine,  još Dubrovnik i Samobor.

Šampionom EU fondova ove je godine proglašen Grad Virovitica koji je u finalu pobijedio dosadašnje pobjednike Križevce i Zadar, te Rijeku i Zagreb koji su se također u finalu borili za pobjedu.

Izvor Jutarnji.hr i Gradonačelnik.hr

Požar u Vodnjanu podmetnut? Policija istražuje što se dogodilo

GRAD POREČ otvorio javni poziv za dodjelu potpora poduzetnicima