in

RAI UNO NA PAGU: Mladi Talijani u TV prilogu: ‘Nema više Covida, baš me briga ako budem pozitivan‘

TG1/Rai Uno/Twitter

Novinarka TG1 izvijestila o prepunim diskotekama, koje primaju više od dvostruko dopuštenog broja gostiju

Talijanski Rai Uno u svom je dnevniku TG1 objavio prilog iz Hrvatske o tome kako se mladi Talijani zabavljaju u noćnim klubovima na Jadranu, ne poštujući pritom preporučene epidemiološke mjere, piše Jutarnji.hr.

Felicita Pistilli, novinarka TG1 boravila je na Pagu, odakle je izvijestila o prepunim diskotekama, koje primaju više od dvostruko dopuštenog broja gostiju, a mladi izlaze pred kamere za Rai Uno bez oklijevanja. 

– Nema Covida, nema više Covida, kaže djevojka, a na upit novinarke je li svjesna riječi koje izgovara, uzvraća:

– Da, vrlo smo svjesni.

Prema posljednjim podacima, u Italiji je jučer bilo 574 novozaraženih, a neki od njih su povratnici s godišnjeg odmora u Hrvatskoj, Grčkoj i na Malti.

Podsjetimo, talijanski ministar zdravstva Roberto Speranza u srijedu kasno navečer objavio je da je potpisao uredbu kojom se zahtijeva test na koronavirus za sve koji stižu iz četiri države, Grčke, Malte, Španjolske i Hrvatske.  Za Bugare i Rumunje još ranije je uvela dvotjednu karantenu.

No, čini se da to ne zabrinjava mlade Talijane koji za Rai Uno ne odaju zabrinutost. 

– Sutra ću napraviti bris i ako budem pozitivan, ne brinem. Nas mlade koji imamo 20 godina koronavirus neće ubiti.

Talijani strahuju od novih žarišta, posebice od uvezenih slučajeva, poput 30 mladih Talijana iz Venecije koji su ljetovali u Hrvatskoj.

– Moramo biti spremni: tijekom iduća dva tjedna broj zaraženih će se po povratku iz inozemstva povećati, ocijenio je prije nekoliko dana Rodolfo Punzi, direktor odjela za zarazne bolesti u bolnici u Napulju.

Italija je uspostavila sanitetski kordon prema nekim zemljama i zatvorila svoje granice za putnike s Kosova, Srbije, Crne Gore, BiH, Sjeverne Makedonije i Moldavije, objavio je Jutarnji.hr.

Slovenci uvode karantenu samo za mlade koji se vraćaju iz Hrvatske?

Zbog odluke Nizozemske Hrvatska gubi 100 mlijuna eura. Možemo ih tužiti, ali…