in

RTL u VIŽINADI: Clint Eastwood – Pio rakiju, jeo pršut i zaveo Hrvaticu

RTL-ova magazinska emisija Exkluziv nedavno je u Vižinadi snimila prilog o Clintu Eastowoodu i legendarnom filmu „Zlato za odvažne/Kelly’s Heroes“ u kojem je taj poznati glumac i redatelj tumačio glavnu ulogu.

Holivudska ratna komedija snimana je 1969. godine upravo u Vižinadi. Clint je glumio Kellyja, a uz njega bili su još također poznati glumci Telly Savalas, Donald Sutherland i brojni drugi.

RTL-ova ekipa u centru Vižinade podsjetila je na dane kada je prije 50 godina ondje boravio 90-togodišnji peterostruki Oskarovac. Doduše, Eastwood, Sutherland i drugi tada nisu bili toliko poznati i razvikani glumci kao danas. Bili su na početku karijere, a mase je u Vižinadu privlačila sama pomisao da se tamo snima neki film američke produkcije.

Da bi dočarali atmosferu na setu novinari i snimatelji razgovarali su s dvojicom mještana koji su bili statisti – Silijom Velićem, tada dječakom, koji se na setu filma “Zlato za odvažne” družio s glumačkom legendom, te s Ecijom Fatorićem, koji je tada odabran kao Clintov dvojnik jer je bio slične visine i građe. Otkrili su vrlo zanimljive stvari o filmu, glumcima, druženjima uz vino i rakiju, Clintu koji je zavodio žene i još mnogo toga.

Radnja te ratne komedije, redatelja Briana G. Huttona, smještena je u francuski gradić Clermont koji su okupirali Nijemci. Naslovni protagonist, čiji lik tumači Eastwood, američki je dočasnik, degradiran u običnog vojnika, koji je slučajno doznao da su Nijemci u trezoru banke u Clermontu, smještenom nedaleko linije fronte, pohranili basnoslovne količine zlata. To ga je potaklo na zamisao da s kolegama, bez znanja pretpostavljenih, okupi malu postrojbu s kojom će pokušati uzeti zlato. 

Reportažu iz Vižinade pogledajte u RTL-ovoj emisiji Exluziv na linku:

https://www.rtl.hr/tabloid/video/exkluziv/390874/clint-eastwood-u-istri-pio-je-rakiju-jeo-prsut-a-zaveo-je-i-hrvaticu/?fbclid=IwAR3y8m7xHxUGKqRsV-5ha7Sj8dWLRl2yKVy-XMzWdcoYrUiQtCf3fRIPp-k

RTL u VIŽINADI: Clint Eastwood – Pio rakiju, jeo pršut i zaveo Hrvaticu

Inače, u Vižinadi se u listopadu u čast tom kultnom filmu održava Kelly’s Heroes “Golden 50” – airsoft susret koji se igra na stvarnim mjestima gdje je snimljen film. Cijela ova turistički atraktivna priča je mješavina airsofta, rekonstrukcije i filmskog snimanja u kojem osim igrača sudjeluju i burleska djevojke, ali i publika koja ima priliku pogledati uprizorenje poznatih ratnih scena na glavnom mjesnom trgu.

Ovaj airsoft susret je događaj koji doista ne bi trebalo propustiti!

Stjepan Hauser časti spektakularnim rođendanskim koncertom na slapovima Krke

Stjepan Hauser časti spektakularnim rođendanskim koncertom na slapovima Krke

Bez vode 21. studenog nekoliko ulica u Poreču

Bez vode 15. lipnja dio Poreča