in

Slovenija donijela nove mjere za putnike u tranzitu, cijepljenje i pred crkvama

Ilustracija

Slovenska vlada objavila je da se od 23. kolovoza i putnici u tranzitu za ulazak u zemlju trebati pokazati dokaz da su cijepljeni protiv Covida-19, da su bolest preboljeli ili negativni test (tzv. PCT uvjet).

Do tada za putnike u tranzitu i dalje vrijedi izuzeće po kojemu ne moraju na granici dokazivati svoj Covid status ako u najkraćem roku, a ne duže od 12 sati, izađu iz Slovenije. Izuzeće od PCT uvjeta za ulazak u Sloveniju i dalje vrijedi za osobe mlađe od 15 godina, vlasnike zemlje i nekretnina u pograničnom području, prekogranične radne migrante i zaposlene u međunarodnom prijevozu.

Novom je odlukom vlade uz to ponovo propisano obvezno nošenje zaštitnih maski za posjetitelje javnih i kulturnih priredaba u zatvorenome, dok nošenje maski postaje obvezno i za okupljanja na otvorenom ako je na njima prisutno više od 100 osoba.

Kako bi se povećao broj cijepljenih protiv Covida-19 u Sloveniji, tamošnje su se zdravstvene vlasti s crkvenima dogovorile o cijepljenju vjernika pred većim crkvama i na hodočašćima na sutrašnji praznik Marijina uzašašća. Biskupi pozivaju vjernike da se cijepljenjem pobrinu za vlastitu sigurnost i sigurnost svojih bližnjih, kazao je za medije glasnogovornik Slovenske biskupske konferencije Tadej Jakopič.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/slovenija-donijela-nove-mjere-za-putnike-u-tranzitu-covid-potvrda-obavezna-za-sve-1515387 – www.vecernji.hr

ANTENAL: Porscheom probio ogradu mosta i sletio u more!

Požar u kuhinji restorana u Valbandonu