in

VIŠNJAN: Prekršajna prijava protiv načelnika koji mora platiti i veterinarske troškove psića koje je odbio zbrinuti

Foto Udruga za zaštitu životinja SOS Šape Poreč

Protiv odgovorne osobe Općine Višnjan veterinarska inspekcija pokrenut će upravni postupak zbog utvrđenih nesukladnosti u zbrinjavanju napuštenih životinja, a uz prekršajnu prijavu donosi i rješenje za nadoknadu troškova Udruzi koja je zbrinula napuštene štence, piše Večernji list koji je početkom travnja objavio priču o ovoj općini koja je odbila zbrinuti napuštene štence.

Dakle, piše nadalje Večernji, upravni postupak je rezultat inspekcijskog nadzora provedenog nakon prijave Udruge za zaštitu životinja SOS Šape Poreč, koja je početkom travnja zbrinula četiri napuštena šteneta pronađena na području Općine.

Načelnik Općine Angelo Mattich odbio je tada zbrinuti psiće i time prekršio Zakon o zaštiti životinja. Doznaje to Večernji list od Sanje Safner, dipl. iur., službenice za informiranje Državnog inspektorata Republike Hrvatske, i to nakon zahtjeva za pristup informacijama, jer veterinarska inspekcija ni nakon 30 dana nije odgovorila na upit ovog nacionalnog lista.

Protiv načelnika je veterinarska inspekcija i u rujnu 2019. podnijela prekršajnu prijavu zbog kršenja istog Zakona, kaže Safner, ali ne otkriva i rezultate te prijave.

Pročitajte više na: https://m.vecernji.hr/vijesti/uz-prekrsajnu-prijavu-nacelnik-opcine-visnjan-mora-nadoknaditi-i-troskove-zbrinjavanja-pasa-1406955 – m.vecernji.hr

Veliki intervju s Porečankom Ivanom Dojkić, velikom nadom hrvatske košarke

Veliki intervju s Porečankom Ivanom Dojkić, velikom nadom hrvatske košarke

Je li flaširana voda jedna od najvećih prijevara stoljeća?

Stancija Vodopija bez vode 3. lipnja