in

Žminjka i Galižanac na Novoj Tv u emisiji FARMA, MORE I MASLINA u borbi za pobjedu

Zdenka Jakus/Foto Facebook

Nova TV kreće večeras u 22.15 sati s novom sezonom reality showa Farma koja se smjestila u Dalmaciji. Ove godine emisija nosi naziv ‘Farma, More i Maslina’. Na imanje ulazi 14 kandidata koji će se idućih tjedana boriti za titulu najboljeg ili najbolje.

Istru će predstavljati Žminjka Zdenka Jakus i Jani Zombori Banovac iz Galižane.

Zdenka Jakus (49) dolazi iz Žminja i radnica je u tvornici. Pamtimo je i po nastupu u RTL-ovoj emisiji ‘Večera za 5 na selu’. Kako je objavila Nova TV, u Žminju živi s trojicom sinova. Prerana smrt majke natjerala ju da se veoma rano počne baviti kućanskim poslovima i preuzme velike odgovornosti, ali se upravo tako i rodila njena velika ljubav prema kuhanju i poštivanju života.
Glumila je u glazbenim spotovima, u brojnim emisijama prezentirala istarsku gastronomiju i običaje, osmišljavala mozaične emisije, u potpunosti kreirala sadržaj i scenografije, organizirala snimanja za regionalnu televiziju gdje je pokazala lepezu istarske tradicije: domaće životinje, alate, poljoprivredne radove, pripremu tradicijskih jela, prikaz istarske svirke, pjesme i plesa.
Prva je ispekla najveću pincu na svijetu, tešku 36 kg.
Za promoviranje tradicijskih vrijednosti od Općine Žminj 2018. godine dobila je posebno priznanje, povodom Dana Općine, koje joj je uručeno na svečanoj sjednici.
Za sebe kaže da je energična, marljiva, poštena, izdržljiva, vrijedna, emotivna i snalažljiva ali i da ima nedostatak samopouzdanja.

Jani Zombori Banovac (40) je producent, glumac i kaskader iz Galižane.
Jani ističe kako je živio u brojnim gradovima Europe, od Amsterdama do Rima, Milana, Frankfurta, Pariza.
Iz svog opusa Jani izdvaja rad kao koproducent na trileru C.L.E.A.N., koji je u Puli snimao njemački Dream Team Pictures, te je u javnosti poznat i kao autor dokumentarnog filma o svom djedu, uspješnom pulskom boksaču. Uz to, Jani je i predsjednik Filmskog centra Istre.
Za najvažniji događaj u svom životu izdvaja rođenje kćeri, a kada ne radi, Jani se bavi sportom – voli jahanje, ronjenje te se brine o napuštenim životinjama. Za sebe bi rekao da je pouzdan, iskren i pravi prijatelj, a najveća mana mu je, kaže, tvrdoglavost. Kod drugih ljudi smeta mu dvoličnost.
Vjeruje u pobjedu u showu te dodaje: ”Ja sam jedinstven. Nekada sam gubio, no sada sam tvorac svoje sudbine i sreće u kojoj nema mjesta za poraz. Pobjeda je moje srednje ime. Sve što radim, radim iz srca, iskreno i pošteno.”

Žminjka i Galižanac na Novoj Tv u emisiji FARMA, MORE I MASLINA u borbi za pobjedu

Ostali kandidati koji će se natjecati u ovoj sezoni showa Farma su: Ena Friedrich Čobanov, model i Playboyeva zečica, Afrikanac Prince Wale Soniyiki, glazbenica Marina Tomašević, splitska pjevačica Maja Bajamić, Dora Adamić, instruktorica fitnessa i bodybuildinga, fotograf i bloger Jurica Galić Juka, ‘Kliški Picasso’ Stjepan Jukić, kuhar Tomislav Pavlović, Međimurac Saša Štefić, fitness trener Silvio Krstanović, instruktorica joge Katarina Vukadin i Sanja Emm, njegovateljica za starije i nemoćne. 

Izvor Nova Tv

MARČANA: Društvo Naša djeca poziva škole i vrtiće da obilježe Dječji tjedan

MARČANA: Društvo Naša djeca poziva škole i vrtiće da obilježe Dječji tjedan

POREČ: Motociklist pod utjecajem alkohola zabio se u stupiće i završio u bolnici

POREČ: Motociklist pod utjecajem alkohola zabio se u stupiće i završio u bolnici