in

Zvjezdarnica Višnjan ima novog radnika na četiri noge – Marsa!

Foto TZ Višnjan / Kako psi komuniciraju

-Dobili smo pojačanje! Stigao nam je Mars! Prvi radni dan protekao je u lagodnom drijemežu i proučavanju osnovne literature za nove četveronožne zaposlenike, a sutra krećemo s prvim zadacima:-)Hvala udruzi Kako psi komuniciraju, Mirti Jambrović i Vernesi Smolčić na tome što su provele nekoliko dana s nama da prelazak na novo radno mjesto Marsu bude što ugodniji, objavila je Zvjezdarnica Višnjan na svojim stranicama.

Mars snimljen netom prije ”razgovora za posao” ispred Zvjezdarnice Višnjan – Foto Udruga Kako psi komuniciraju

Priču o Marsu prenosimo s portala Jutarnji.hr, a fotografije je snimila udruga KAko psi komuniciraju.

– Dobar dan, Zvjezdarnica Višnjan? Zovemo zbog Marsa – izgovaramo sjajnu rečenicu koju smo oduvijek htjeli postaviti nekome tko radi u zvjezdarnici. No, ovoga puta ne razgovaramo o planetu, nego o nekome tko se odaziva na ime Mars. Pomoći ćemo vam: ima klempave uši, četiri šape i rep. Trenutno spava u zvjezdarnici i uopće ga nije briga što će postati prava zvijezda.

Mars je, naravno, pas, kojemu je danas prvi radni dan u zvjezdarnici. Udomila ga je Gordana koja tamo radi, a kako u zvjezdarnici provodi jako puno vremena, i on će biti s njom. Inače, mjesto je pet friendly, tako da se zaposlenici potiču da ljubimce dovode na posao. Tamo povremeno dođe jedan Boško, pas drugog zaposlenika.

Foto Facebook Zvjezdarnica Višnjan

– Dugo sam željela udomiti psa, ali kako sam stalno na poslu, bilo je jasno da trebam manjeg psa, kojeg ću naviknuti da je ovo naš drugi dom. Nećete vjerovati, ali ja mu nisam odabrala ime, nego udruga iz koje je došao. Nevjerojatno se to dobro poklopilo, da. No, on nije kao bog Mars, agresivan, više je kao čokoladica, sladak i čini ljude sretnima – priča Gordana.

Prvi dan na poslu radniku Marsu prolazi dobro. Obilježio je teritorij, Gordana je očistila. Pronjušio je livadu i pogledao šumu oko zvjezdarnice, a onda je zaspao u kontrolnoj sobi, kraj teleskopa. 

– Mi ionako imamo infrastrukturu, kako u šali kažemo: zdjelice, krevetiće… Ovo je idealno mjesto ta pse. Jedino što moramo paziti je kad nam dođu ekskurzije – recimo, kad djeca vide Boška, oduševe se i svi ga žele pomaziti, pa se moramo pobrinuti da ga maze po redu, tako da u tome uživa, a ne da mu bude previše. Morat ćemo isto paziti i kod Marsa – pojašnjava Gordana.

Cijeli članak pročitajte na linku https://www.jutarnji.hr/vaumijau/aktualno/upoznajte-marsa-novog-zaposlenika-zvjezdarnice-visnjan-ima-cetiri-noge-rep-i-preslatku-njusku-15085728?fbclid=IwAR3CFRX3i6uW4zlhWDhVnlm2feqrBj8IFOhd_4KP_KEOFzwqPOt1haVYWAc

KAŠTELIR: Potpisan ugovor za gradnju dječjeg igrališta u Rogovićima

KAŠTELIR IMA PRVI KAMP – Natura Camp Karli goste će smjestiti u kućice u krošnjama i šatorima s pogledom na vinograde