in

Zbog promjene vremena MUP izdao upozorenje vozačima

Foto Istramet

Pred nama je nova promjena vremena koja stiže u nedjelju. Očekuje se obilna kiša, zahlađenje, na Jadranu jak vjetar, a u gorju i snijeg. Zbog najavljene promjene MUP je poslao upozorenje vozačima.

“Tijekom vikenda očekuje nas djelomično sunčano vrijeme. Od nedjelje će biti pretežno oblačno, povremeno s kišom. U jutarnjim satima može biti ponegdje i magle. U Dalmaciji, vjetrovito s umjerenim sjeverozapadnjakom i burom.  

U takvim okolnostima kolnik može biti vlažan i sklizak, zbog čega je i prianjanje pneumatika na podlogu znatno otežano, produžava se zaustavni put prilikom kočenja, odnosno na takvom kolniku vrlo lako može doći od gubitka kontrole nad vozilom i slijetanja vozila s kolnika ili prelaska na dio kolnika za suprotni smjer i sudara s nadolazećim vozilima.

Zbog spomenutih uvjeta posebno upozoravamo vozače da brzinu kretanja vozila prilagode vremenskim prilikama i uvjetima na cesti”, upozoravaju iz MUP-a, a piše Index.hr.

Predstavljena monografija VIŽINADA U VREMENU - Trajni zapis o povijesti, ljudima, bogatoj baštini i vezama sa Serenissimom

Predstavljena monografija VIŽINADA U VREMENU – Trajni zapis o povijesti, ljudima, bogatoj baštini i vezama sa Serenissimom

Porezna i carinska inspekcija od petka opet u pojačanim kontrolama fiskalizacije

Porezna i carinska inspekcija od petka opet u pojačanim kontrolama fiskalizacije