in

Cijepljenje u ljekarnama od kolovoza, izdavat će i covid-potvrde

Ilustracija Pixabay

Očekuje se da ljekarne idući tjedan krenu s izdavanjem covid-potvrda.

VILI BEROŠ, ministar zdravstva, danas je na sjednici vlade najavio da će krenuti cijepljenje u ljekarnama te će se tamo moći dobivati i covid-potvrde. Naveo je kako je do danas cijepljeno 57.6% odraslog stanovništva, a to se odnosi na one koji su primili jednu ili dvije doze, dok je za 41.61% odraslog stanovništva cijepljenje završeno, navodi Index.

“U cilju povećanja dostupnosti cjepiva, na prijedlog Ministarstva zdravstva, vijeće Ljekarničke komore je jednoglasno podržalo prijedlog provođenja cijepljenja i izdavanje potvrda i u ljekarnama. Cijepljenje će se obavljati pod nadzorom liječnika po modelu cijepljenja na punktovima s mobilnim timovima. HZJZ je izradio upute za uključivanje ljekarni u proces cijepljenja, a informatička priprema je u tijeku”, rekao je Beroš.

Ministarstvo zdravstva: Sutra šaljemo upute Ljekarničkoj komori

Index je kontaktirao Ministarstvo zdravstva s upitom kad će točno krenuti cijepljenje u ljekarnama.

“Cijepljenje će krenuti početkom kolovoza. Sutra će Ministarstvo zdravstva dostaviti potrebnu dokumentaciju Hrvatskoj ljekarničkoj komori, a do početka osmog mjeseca se sve mora organizirati kako bi cijepljenje započelo početkom kolovoza”, rekli su danas Indexu iz Ministarstva zdravstva.

Cijeli članak pročitajte na linku https://www.index.hr/vijesti/clanak/cijepljenje-u-ljekarnama-od-pocetka-kolovoza-po-covidpotvrde-moci-ce-se-i-ranije/2292297.aspx

KAŠTELIR: Prvi korak prema izgradnji novog vrtića – Općina prijavila projekt na natječaj za EU fondove

PAZIN mora na nove izbore, propao i treći pokušaj konstituiranja Vijeća