in

EPIDEMIJA SVRABA U PULSKOJ BOLNICI – Posjeti ograničeni

Foto: OB Pula

Zaraženi pacijent najvjerojatnije je odgovoran za epidemiju svraba koja se proširila među zaposlenima u pulskoj Općoj bolnici, odakle su izvijestili da je epidemija otkrivena na jednom od odjela Službe za internu medicinu.

– Do sada je zaraženo pet djelatnika i jedan bolesnik. Poduzete su sve epidemiološke mjere zaštite i prevencije prijenosa. Nije riječ o ozbiljnom stanju, ali važno je spriječiti daljnje širenje bolesti. Naše povjerenstvo za intrahospitalne infekcije provodi sve mjere u suradnji s epidemiološkom službom javnog zdravstva – doznajemo od dr. Dragana Trivanovića, pomoćnika ravnateljice Opće bolnice u Puli.

Dr. Trivanović kazao je da posjeti nisu zabranjeni, nego su, prema savjetu epidemiologa, ostali prema nepromijenjenom rasporedu. Jasna Valić, voditeljica Službe za epidemiologiju, kazala je da su provedene sve potrebne protuepidemijske mjere.

Inače, svrab se prenosi direktnim kontaktom s kožom oboljele osobe, a najčešće među članovima obitelji i spolnim kontaktom.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/epidemija-svraba-u-puli-zarazio-se-velik-dio-osoblja-1346491 – www.vecernji.hr

Poreč je grad koji MIRIŠE NA JOŠ: Edukacija za edukatore u projektu EKOSFERA

U Stranićima gdje je FIKSNA KAMERA za nadzor brzine ipak niknule ploče s UPOZORENJEM