in

Nakon smrti mlade djevojke Slovenija privremeno obustavlja cijepljenje J&J-om

Ilustracija Pexels

SLOVENIJA je donijela odluku o privremenom obustavljanju cijepljenja protiv covida-19 cjepivom proizvođača Johnson & Johnson, sve dok se ne rasvijetle okolnosti smrti 20-godišnje žene koja je od posljedica moždane kapi umrla dva tjedna nakon cijepljenja.

“Došlo je do ozbiljnog neželjenog događaja nakon cijepljenja i slučaja koji je završio tragično. Izražavam sućut rodbini preminule”, rekao je na konferenciji za novinare u Ljubljani ministar zdravstva Janez Poklukar.

Dodao je da je zato vlada, na prijedlog stručne skupine, donijela odluku da se privremeno obustavlja cijepljenje cjepivom Johnson & Johnson.

Prednosti cijepljenja daleko ispred mogućih rizika

Cijepljenja tim cjepivom neće biti sve dok stručno povjerenstvo ne prouči medicinsku dokumentaciju i utvrdi je li smrt 20-godišnjakinje povezana s cijepljenjem, nakon čega će se odlučiti hoće li se ta vrsta cjepiva još koristiti ili ne, piše Index.hr.

Cijeli članak pročitajte na linku: https://www.index.hr/vijesti/clanak/nakon-smrti-mlade-djevojke-slovenija-privremeno-obustavlja-cijepljenje-jjom/2307352.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_prva_d

TRISTO djece sudjelovalo u obilježavanju Europskog tjedna sporta u Poreču

Hrvatska i u kolovozu bolja od mediteranske konkurencije, rujan bolji od rekordne 2019.