in

Zbog novog soja korone i Hrvatska privremeno obustavlja zračni promet iz Velike Britanije

Obustava putničkog zračnog prometa iz Velike Britanije trajat će 48 sati, dok se ne preciziraju informacije o mogućem novom soju virusa

Hrvatski premijer Andrej Plenković objavio je na svom Twitteru da će i Hrvatska privremeno obustaviti putnički zračni promet iz Velike Britanije. To će se učiniti zbog novih saznanja o bržem intenzitetu širenja bolesti u ujedinjenoj Kraljevini.

Obustava zračnog prometa iz Velike Britanije trajat će 48 sati, dok se ne preciziraju informacije o mogućem novom soju virusa, napisao je Plenković i dodao da je prioritet zaštita zdravlja građana.

Britanski europski susjedi počeli su u nedjelju zatvarati vrata putnicima iz te zemlje, zabrinuti zbog brzog širenja novog soja koronavirusa u Britaniji, piše Jutarnji.hr. Iste odluke ranije su donijele Francuska, Irska, Njemačka, Austrija, Bugarska, Nizozemska, Belgija i Italija.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) poziva svoje članove u Europi da “pojačaju kontrolu” zbog novog soja koronavirusa koji kruži Velikom Britanijom, rekao je u nedjelju njezin europski ogranak za AFP. Izvan Velike Britanije, nekolicina slučajeva je prijavljena u Danskoj (9) te po jedan u Nizozemskoj i u Australiji, navodi WHO koji preporučuje svojim zemljama članicama da “povećaju kapacitete za sekvenciranje” virusa i tako saznaju više o opasnostima koje donosi novi soj, rekla je glasnogovornica.

Svjetska zdravstvena organizacija ističe da bi novi soj po prvim informacijama “mogao biti zarazniji”, ali da nema “nijednog dokaza o promjeni težine bolesti”, premda se to još istražuje. Više pročitajte na portalu Jutarnji.hr.

Prijavljen 18-godišnjak zbog korištenja zabranjenih petardi

Ne traži dalje! Imamo najbolje božićne poklone za NJU & NJEGA