in

VALAMAR ponovno postavlja trendove i gradi ultimativno mjesto u Istri za tzv. bleisure – spoj posla i užitka

Pical Convention Center
VALAMAR ponovno postavlja trendove i gradi ultimativno  mjesto u Istri za tzv. bleisure – spoj posla i užitka

Stručnjaci iz sektora turizma tvrde: sudionici konferencija i poslovnih skupova danas više nego ikad spajaju rad i užitak. Tako je nastao i novi pojam u turizmu – tzv. bleisure koji obuhvaća business i leisure i koji posljednjih godina bilježi rast. A Valamar Riviera gradi ultimativno mjesto u Istri upravo za tu vrstu odmora.  Pical Convention Center u Poreču moći će primiti i do 1.200 ljudi, prilagoditi se svakoj vrsti konferencije, seminara, sastanka, izložbe i eventa te osigurati najvišu razinu podrške organizaciji eventa. No osim velike kongresne dvorane, gostima će na raspolaganju biti sedam soba za sastanke te vrhunska event oprema, zvuk i tehnologija. U sklopu Hotela Pinea u ponudi će biti 514 smještajnih jedinica, a u blizini ukupno čak 1.100 jedinica smještaja za goste. Nekoliko minuta pješice udaljen od stare gradske jezgre Poreča, okružen predivnim krajolikom, Valamarov novi kongresni centar imat će i sjajnu gastronomsku ponudu te će gostima nuditi i zanimljive turističke ture.

Naime, nove generacije sudionika poslovnih događaja sve veću pozornost pridaju, primjerice, i održivosti i gastronomiji.

Sudionici takvih događanja očekuju da je gastronomija utemeljena na lokalnim proizvodima, da dožive autohtonost domaće kuhinje, ali i da se gastronomska ponuda prilagodi individualnim potrebama poput vegetarijanskih ili veganskih jelovnika, osjetljivosti na gluten ili laktozu i slično.

Znamo da Istra ima što ponuditi ne samo u gastronomiji, već i u vinskom turizmu, bogatstvu povijesno-kulturnih znamenitosti te rekreativnih aktivnosti. Točnije, Istra sa svojim vrlo razvijenim turističkim lancem vrijednosti predstavlja okruženje koje se odlično uklapa u suvremene zahtjeve MICE tržišta.

U sklopu Pical Rivijere uredit će se plaže, šetnice, sportski i rekreacijski sadržaji za građane i goste grada Poreča. Posebna briga posvećena je uređenju hortikulture što uključuje i sadnju drveća, raslinja i ukrasnog bilja. Realizacijom ovih investicija područje Pical Rivijere u Poreču postat će jedna od najatraktivnijih turističkih zona u Hrvatskoj.

VALAMAR ponovno postavlja trendove i gradi ultimativno  mjesto u Istri za tzv. bleisure – spoj posla i užitka
Davor Brenko

„Pical Convention Center gradimo u sklopu najvećeg projekta u hrvatskom turizmu kojim želimo donijeti novu kvalitetu porečkom turizmu i osnažiti njegovo pozicioniranje kao jedne od najprestižnijih destinacija na Jadranu. MICE segment turističkog poslovanja omogućuje produženje turističke sezone, dovodi goste zainteresirane upoznati i doživjeti destinaciju i naša je misija pružiti im najbolju uslugu organizacije događanja i boravka u Poreču“, rekao je Davor Brenko, potpredsjednik za prodaju i marketing u Valamar Rivieri.

Ukupna vrijednost investicije koju će Valamar realizirati u Hotel Pinea, a čiji je dovršetak planiran za sezonu 2021. godine, iznosi 790 milijuna kuna. Uz već realizirana ulaganja u prethodnom razdoblju, Valamar na porečkoj Pical Rivijeri, koja uz Hotel Pinea obuhvaća prošle godine otvoreni Valamar Collection Marea Suites 5*, Valamar Parentino Hotel 4* (ex Zagreb) koji će se proširiti i dodatno obogatiti sadržajima za sezonu 2020. te postojeće smještajne kapacitete Valamar Pinia Hotela, planira ukupno uložiti oko 1,5 milijardi kuna.

Porečke odbojkašice 12. veljače igraju protiv Ankarana

Ankaranke svladale Porečanke

VIŽINADA priprema Strateški plan razvoja turizma i Stratešku studiju utjecaja na okoliš – poziv građanima da daju svoje prijedloge

VIŽINADA poziva poljoprivrednike na zakup državnog zemljišta