in

Istaknuti Istrani osvojili nagradu “Istriana” za 2018.

Svečanost dodjeljivanja nagrada „Istriana“ za najbolje pojedince iz svijeta gospodarstva, kulture, glazbe, zdravstva, znanosti i sporta Istre održana je jučer u pulskom hotelu Park Plaza Histria.

U kategoriji Kulture dobitnica „Istriane“ je glazbenica i svestrana umjetnica koja svojim radom promovira istarsku glazbenu scenu, čakavštinu i u modernu Istru, Elis Lovrić.

Pobjednik u kategoriji Zdravstvo je medicinska sestra prije svega iskusna i educirana, a čitav radni vijek posvećena psihijatrijskim bolesnicimaOriana Španić. Dobitnica „Istriane“ u kategoriji Glazba je legenda istarske glazbene scene Lidija Percan.

U kategoriji Sporta nagrada je pripala Darku Raiću Sudaru, bivšem nogometašu i nogometnom treneru.

Čedomiru Ružiću pripala je „Istriana“ u kategoriji Znanost i obrazovanje, za njegov  dugogodišnji prosvjetni rad, gdje od 1996. godine djeluje kao ravnatelj Srednje škole Mate Blažine Labin.

Za Gospodarstvo „Istriana“ je pripala Gordani Deranji , uspješnoj  poduzetnici  i direktorici Tehnomonta.

Nagrada Istrijana pokrenuta je na inicijativu novinara Daniela Sponze, a pobjednike su svojim glasovima odabrali gradonačelnici i načelnici istarskih općina, predsjednici uprava najvećih gospodarskih subjekata, novinari, kulturni, sportski i zdravstveni djelatnici, kao i slušatelji Radio Pule.

Danas starta akcija ''Mir i dobro'': Oprezno s pirotehnikom - KAZNE od 10.000 do 80.000 kuna

Danas starta akcija ”Mir i dobro”: Oprezno s pirotehnikom – KAZNE od 10.000 do 80.000 kuna

DOBRA VIJEST: I obrtnici mogu koristiti neoporezive božićnice

DOBRA VIJEST: I obrtnici mogu koristiti neoporezive božićnice