in

Za vikend 3. Dani meda Labinštine ”Ripenda 2018.”

Udruga pčelara „Labin“ pod pokroviteljstvom  Grada Labina i  općina Labinštine, te u suorganizaciji sa LAG–om Istočna Istra, Turističkom zajednicomi Udruženjem obrtnika Labin – Cehom  ugostitelja održat će ovog vikenda, 24. i 25. studenog  manifestaciju Dani meda Labinštine  „Ripenda 2018“.  Dani meda Labinštine započeli su ovog ponedjeljka  u restoranima Velo kafe, Hotel Peteani,  Dorina , Tomažići, Tina i  Due Fratelli gdje do 25. studenog  gosti mogu kušati  kreativne jelovnike s mednim delicijama.

S ciljem dodatne valorizacije i promocije meda kao visokovrijedne namirnice u sklopu  manifestacije medne delicije će se po vrlo popularnim cijenama nuditi oba sajamska dana, a pripremat će ih učenici kuharstva Srednje škole Mate Blažine Labin, restorani Velo kafe i  Due Fratelli te vrhunski hrvatski kuhar i opatijski chef Damir Perman, dok će slastice na bazi meda nuditi Udruga žena „Mendula“ i OPG Iva Ćulumović. 

Uz tradicionalno ocjenjivanje kvalitete meda, posjetiteljima će se nuditi degustacija svih medova koji su bili na ocjenjivanju kvalitete,  dok će prodaja meda i pčelinjih proizvoda biti po popularnim cijenama.

Bogat program pripremljen je za najmlađe posjetitelje, koji će kroz oba dana od 10 do 11 sati biti počašćeni mednim doručkom,  a za njih su svakodnevno od 10 do 12 sati organizirane kreativne radionice.

Gradska knjižnica Labin će u subotu, 24. studenog, u svojim prostorima u 10 sati također održati radionicu „ BZZZ …zazujimo o pčelama!“,  a potom će radove izložiti u školi Matije Vlačića.

Ovogodišnji  “Dani meda Labinštine”  tematski su posvećeni  vosku. Sva predavanja  i radionice promoviraju obradu, kvalitetu i primjenu voska, od apiterapije do izrade ukrasnih proizvoda.  Apiterapijsko savjetovalište  dr. Gordane Hegić u subotu će biti isključivo individualno, pa će svi zainteresirani potreban savjet moći dobiti neposredno.

Ovogodišnji Dani meda Labinštine  održat će se u prostorijama Osnovne škola Matije Vlačića u Labinu od 10 do 15 sati.

Porečki poduzetnik David Šakota donirao 15 tisuća kuna za Hitnu pomoć

Jesu li nam ekrani ”kidnapirali” djecu?