in

Michael Kors kupuje Versace za 1,8 milijardi eura

Američka modna kuća Michael Kors kupuje Versace za 1,83 milijarde eura, objavili su u utorak i tako potvrdili jučerašnja nagađanja u kojima su se kao potencijalni kupci spominjali Kors i Tiffany & Co. “Uzbuđeni smo što ćemo našoj obitelji luksuznih brendova dodati i Versace. Predani smo investicijama u njezin rast i razvoj”, izjavio je John Idol, CEO Michael Korsa.

Osim toga, Michael Kors mijenja ime svoje krovne kompanije u Capri Holdings.”Vjerujemo da će snaga brendova Michael Kors i Jimmy Choo, uz akviziciju Versacea, omogućiti našoj kompaniji više godina rasta i zarade”, rekao je Idol. Michael Kors je prošle godine kupio Jimmy Choo, za 1,2 milijarde dolara.

DONATELLA OSTAJE KREATIVNA DIREKTORICA

Iz Korsa su izjavili da im je dugoročna strategija povećanje prihoda Versacea na dvije milijarde dolara, a nadaju se i povećanju broja trgovina, s njih 200 na 300. Nadaju se također širenju prodaje Versacea na više kanala prodaje, među kojima je naglasak na prodaji putem interneta. Nadaju se također da će ukupno, kao Capri Holdings, doći do prihoda od osam milijardi dolara.

Versace je dosad bio pod većinskim vlasništvom (80 posto) obitelji Versace, dok je manji udio (20 posto) nosila investicijska tvrtka Blackstone holding. Obitelj Versace će navodno i dalje imati ulogu u tvrtki. Donatella Versace će i dalje ostati kreativna direktorica.

Izvorni članak

Eurospin dolazi u Hrvatsku?

Za sedam dana počinje prvi Istra & Craft Beer Festival u Poreču