in

Trener showa Život na vagi Mario Mlinarić živi i vodi treninge u Opatiji

Mario Mlinarić posljednjih godina mnogima u Hrvatskoj najpoznatijiji je kao jedan od trenera iz vrlo gledane RTL-ove emisije Život na vagi, no to je samo mali dio njegovog nevjerojatno bogatog i zanimljivog života. Protekle tri godine Opatijci se mogu pohvaliti kako je upravo on jedan od njihovih sugrađanina.

– Volim se kretati, trčati, hodati, uživati, to je moj stil života. I moja obitelj je sportska obitelj. Svi su u sportu, ali to je njihova odluka. Ne forsiram ništa. Držim da je svaki roditelj uzor svojoj djeci. Moja djeca imaju pravo odlučiti čime će se baviti, a podršku će uvijek imati – govori Mlinarić, otac dvoje djece, petogodišnjeg Tea i 13-godišnje Lare, za koju kaže da je odlična odbojkašica. I Mlinarić je odmalena u sportu, piše Jutarnji list.

– Moj životni put je bio i ostao sport. Uz sport sam rastao, stasao i razvijao se. Bio sam živo dijete, isprobao nekoliko sportova i na kraju se zaljubio u rukomet – odgovara Mlinarić. S rukometom je stigao je i do profesionalne razine, igrao u klubu Medveščak i u Kraljevskom klubu Bjelovar, a onda ga je zaustavila ozljeda. No nije odustao od sporta pa je danas kondicijski trener, profesor fizičke kulture i magistar kineziologije, priznati trener brojnih profesionalnih sportaša. Nije kroz svoj život odustao ni od drugih izazova i bilo ga je stvarno u vrlo različitim natjecanjima, pa tako i onima ljepote. Prvi je pratitelj Mistera turizma iz 2000., onda je 2003. bio prvi pratitelj Mistera Hrvatske, bavio se manekenstvom, ušao u glumu u RTL-ovoj sapunici “Zabranjena ljubav” i “Zakon ljubavi” Nove TV,  natjecao se u “FearFactoru” iz kojeg je izašao kao pobjednik, baš kao iz reality showa “Farma”. Radio je i kao televizijski voditelj, a njegovo ime čak je tri puta zabilježeno u i Guinnessovoj knjizi rekorda.

– Volim izazove. Moram priznati da je motivacija bila uvijek iznova drugačija. Bio sam mlad, trebao sam i financijska sredstva za školovanje, fakultet. Serije, reklame, TV emisije, Farma, Guinnessovi rekordi, formirali su me u osobu kakva sam danas, zaključuje.

Ne pije, ne puši, budi se u pet ujutro, obitelj mu je sve na svijetu i voli ići u ribe. I do te mjere je zaposlen da je uhvatiti Mlinarića za fotografiranje i intervju bio izazov za sebe. Naime, osim TV emisije, pokrenuo je i svoj projekt.

– Novi mi je projekt ‘5-minutni jutarnji treninzi’ koji je u tijeku na mojoj Facebook stranici Mario Mlinarić Trening. Cilj je ljudima probuditi svijest o pokretu, treningu te zdravijem i kvalitetnijem životu –objašnjava. Već sada ima na društvenim mrežama osamdeset tisuća pratitelja, a na YouTubeu snimke njegovih treninga, kada se sve zbroji, imaju nekoliko milijuna pregleda. I sve to stigne iz Opatije, gdje se s obitelji, koja mu je, ističe, uvijek na prvome mjestu, preselio prije tri godine.

– Moja supruga Bojana je iz Opatije i mi smo jednostavno odlučili promijeniti život te uživati u blagodatima mora i Učke. Opatija je prekrasna i stvarno se tu dobro osjećam – rekao je Mlinarić za Jutarnji list.  

Njegove jutarnje treninge koje uglavnom snima na području Opatije i okolice možete pratiti na https://www.facebook.com/mlinaric.trening/.

Kardinal Josip Bozanić odlazi u Vatikan, njegov nasljednik na Kaptolu porečko-pulski biskup Dražen Kutleša?

Kardinal Josip Bozanić odlazi u Vatikan, njegov nasljednik na Kaptolu porečko-pulski biskup Dražen Kutleša?

Porečki Crveni križ ima deset novih davatelja krvi

Porečki Crveni križ ima deset novih davatelja krvi