in

Završio istarski tjedan „Večere za pet na selu“ – PANTA i ZDENKA pobijedili, KARLA vozila Fergusona

Pobjedom Vladimira Pantovića Pante iz Poreča i Zdenke Jakus iz Žminja okončan je prvi tjedan RTL-ovog showa „Večera za pet na selu“, koja je bila posvećena Istri.

Nakon što je Karla Bedžeti iz Pazina dobila ocjene za svoju večeru, na red je došlo proglašenje tjednog pobjednika. Po 38 bodova dobili su Panta i Zdenka, Karla 33, Kiki 32, a Jasna 30 bodova. 

Time su Panta i Zdenka podijelili prvo mjesto te su oboje postali pobjednici prvog tjedna nove sezone „Večere za 5 na selu“. Zdenka je zbog toga bila toliko sretna da se čak i rasplakala.

Karla, slobodna umjetnica, bila je šećer na kraju ovog showa. Za ovu Pazinjanku veganstvo nije samo način prehrane već i način života te se brine o svom tijelu i prirodi i vodi vrlo aktivan život. Bavi se jogom, motokrosom, volontira, uzgaja vlastito voće i povrće te brine o životinjama na svom posjedu.

Karlin jelovnik na neki način odražava njezin aktivan život pa se na njemu našlo puno povrća, ali i gostima nepoznate namirnice, poput seitana ili tofua. Iako je Panta izjavio kako se neće najesti, a Kiki je rekao da je spreman pojesti i travu koliko je gladan, Karla je ipak uspjela razbiti predrasude o veganskoj prehrani.

Za predjelo je servirala jelo zvano Rijavićanski krekeri i vilin vrućak, što su zapravo bili krekeri od sjemenki, koje je sama napravila, s namazom od slanutka i juhom od tikvice iz njezinog vrta.

Zatim je došao red na glavno jelo – Susedi na kupu i rapsodija z njive, što je zapravo bio umak od sejtana, leće, mrkve i rajčice poslužen s palentom i začinskim biljem iz vrta.

„Glavno jelo je, po meni, bilo lagano, bil bin lačna da tako jin. Hrana sva lagana, dijetalna, kao da si bolan čovik“, nastavila je Zdenka za koju Karlina večera uopće nije bila po guštu jer nije naviknula na takvu prehranu.

Za desert je bila poslužena sirova torta imena Lipa mala, koja je oduševila čak i najzagriženije mesojede, ali ne i Zdenku.

„Kad prijdeš va goste, moraš pojist ča je“, kazala je Žmijanka, dok je ostatak nahvalio lagani i zdravi desert, a Panta je čak tražio i recept!

„Ja sam se najeo, nisam baš puno pojeo sultana (seitana), ali sve je bilo dobro. A desert nije bio za 10 nego za 20!“, oduševljeno je rekao Panta te priznao kako će od sada, bar jednom tjedno, u svoju prehranu uvrstiti jela slična Karlinim.

Na kraju večeri Karla je goste iznenadila nastupom svog prijatelja koji je izvodio akrobacije vatrom, a u tome su se okušali i Zdenka i Panta. Kasnije je došao red na ocjenjivanje pa je oduševljeni Panta Karli dao ocjenu 8, a Kiki i Jasna su je počastili čistom desetkom.

Zdenka joj je dala ocjenu 5 jer – „To moj đir hrane nije.“

S ukupna 33 boda Karla je zauzela treće mjesto.

Sljedeći tjedan ekipa ‘Večere za 5 na selu’ seli se u Moslavinu, gdje će se predstaviti petero novih kandidata od ponedjeljka do četvrtka u 21 sat te petak u 20 sati na RTL-u.

Izvor RTL

Besplatno vođeno razgledavanje Motovuna 2. lipnja

PAZIN: U čast Danu grada ulaz u Muzej je 2. lipnja BESPLATAN