in

POREČ: U petak Gušti Merkata – drugo izdanje gastro-glazbenih jutra na tržnici posvećeno omiljenoj deliciji

1. Gušti merkata na porečkoj tržnici - Foto Tanja Kocijančić

Komunalna tvrtka Usluga Poreč s velikim zadovoljstvom najavljuje drugo izdanje Gušta Merkata, serije gastro-glazbenih događanja koje se održavaju svakog trećeg petka u mjesecu na porečkoj tržnici. U petak 21. lipnja događaj je posvećen jednom od najpoznatijih i najomiljenijih jela naših krajeva – bakalaru.

Glavni protagonist jutra bit će vodeći proizvođač s našeg podneblja, Alden bakalar iz Baderne, koji će pripremati svoj vrhunski bakalar po tradicionalnoj recepturi.

Ovo je jedinstvena prilika da kušate bakalar pripremljen prema tradicionalnim receptima, uz dodatak modernih kulinarskih tehnika. Osim gastronomskog užitka, jutro će biti obogaćeno i glazbom uživo koja će stvoriti nezaboravnu atmosferu. Neće manjkati ni ponude vrhunskih vina lokalnih proizvođača koja će savršeno pratiti delicije od bakalara.

-Uz sve to, naši prodavači na tržnici i ribarnici očekuju vas sa svojim svježim i lokalnim proizvodima. Sezona je ljetnog voća i povrća koje svi volimo, pa ne propustite priliku nabaviti zdrave i ukusne plodove trešnja, breskva, nektarina, tikvica, mladog krumpira i mnoštvo drugoga, direktno od lokalnih uzgajivača. Pozivamo vas sve na druženje, uživanje u dobroj hrani i glazbi te na stvaranje novih uspomena. Vidimo se na porečkoj tržnici 21. lipnja, od 10 sati nadalje, poručuju iz Usluge.

policija traka prometna nesreća

U Istri u nedjelju teško ozlijeđen motociklist. Izgubio nadzor u zavoju i pao

lisice policija mup ilustracija

Istra: Ukrao kozmetiku, odgurnuo prodavačicu pa pobjegao