in

SARDELAFEST na novigradskom Mandraču u petak

Nakon što je protekle subote odgođena zbog najave lošeg vremena, gourmet manifestacija pod nazivom Sardelafest održat će se u živopisnoj novigradskoj lučici, Mandraču, ovoga petka 13. rujna s početkom u 19 sati.

Da podsjetimo, riječ je o tradicionalnoj manifestaciji koja je u najvećoj mjeri posvećena srdeli i drugoj plavoj ribi, a tu su i drugi popratni sadržaji koji će dodatno privući i animirati goste, javlja organizator, Turistička zajednica Novigrad.

Moći će se kušati ukusne i maštovite degustacijske zalogaje od srdele i druge plave ribe, koje će za vas, posebno za ovu prigodu, osmisliti i pripremiti iskusni kulinarski chefovi. Ove će se ukusne i zdrave delicije na licu mjesta moći sljubiti s vrhunskim vinima novigradskih vinara.

Svoje će proizvode, nastale kao dar prirode i rada vrijednih ljudskih ruku, na malom popratnom sajmu ponuditi i drugi neposredni proizvođači poljoprivrednih i drugih autohtonih proizvoda. Moći će se kušati, a po promotivnim cijenama i kupiti, izvrsna ekstra-djevičanska maslinova ulja, sir i mliječne proizvode, pršut i druge suhomesnate delicije, med, marmelade, prirodnu kozmetiku, kao i rukom rađene izvorne istarske suvenire i druge rukotvorine.

U popratnom glazbeno-animacijskom programu nastupit će umaški band Febra.

Bez vode 11. rujna dijelovi Višnjana

Novi asfalt u Brčićima, Starom Červaru i Mugebi, napreduju igrališta u Radmanima i St. Portun