in

Poreč: Danas počinje sterilizacija mačaka po akcijskim cijenama

Udruga “Mijau” iz Rijeke opet organizira akciju sterilizacije mačaka u Istri po akcijskim cijenama u dogovoru s veterinarskim ambulantama. Akcija će započeti danas, 15. siječnja, a zbog velike zainteresiranosti građana traje do 28. veljače. Ukoliko bude potrebno, neke će ambulante akciju produžiti i u ožujku.

Svi građani Istre imaju priliku sterilizirati jednu ili više mačaka s velikim popustom diljem Istre. Cijena zahvata kreće se od 160 do 205 kuna za mužjake, te od 205 do 250 kuna za ženke, ovisno o veterinarskoj ambulanti i spolu mačke. Napominjemo da su pune cijene sterilizacije bez popusta od 400 do 500 kn, ovisno od ambulante do ambulante u Hrvatskoj. Zbog velikog interesa poželjno je naručiti se čim prije, javljaju iz udruge “Mijau”.

Na području Grada Poreča ambulante koje sudjeluju u akciji  su Veterinarska bolnica Poreč (Mate Vlašića 45, tel: 052/432 -128, 0911495607,  0915216783 hitni), Veterinarska ambulanta Vet-centar (Stancija Portun 2, tel: 052/433- 221, 091/4332214) i Specijalistička veterinarska praksa Vet. K&K (Jože Šurana 12, tel. 052/ 452- 928).  

S ciljem da pomogne građanima da se bolje kontrolira populacija, pogotovo slobodno živućih mačaka, udruga „Mijau“ organizira akciju kastracije mačaka, te moli sve građane Istre da se odazovu i steriliziraju/kastriraju svoje kućne ljubimce, pa i one mace koje hrane ispred svojih kuća, a koje unatoč tome ne smatraju svojima.  

Osnovni cilj je, kažu u udruzi, djelovati preventivno s projektom “uhvati, steriliziraj i vrati” koji se u Rijeci provodi već 16 godina, po uzoru na projekte iz cijeloga svijeta.

Iz udruge “Mijau” mole građane Istre da pomognu ljubimcima na pravi način sterilizacijom, čime se može osigurati normalan suživot čovjeka i životinje. Udruga moli sve lokalne uprave u Istri ukoliko imaju staništa mačaka i građane koji ih hrane da također sufinanciraju sterilizacije mačaka, a iste građane iskoriste kao volontere.       

Savjet udruge „Mijau“ kod pripreme mačke za zahvat i postoperativnu njegu: svi oni koji se odluče za sterilizaciju mačke u ambulanti koju su izabrali (treba unaprijed dogovoriti termin), molimo da životinje na zahvat donesu natašte i to u transportnim boksovima. Sa sobom neka ponesu čiste pamučne krpe koje će veterinari staviti ispod mačke u transporter, kada maca bude operirana. Vrlo je važno nakon operativnog zahvata prvih 24 sata držati mačku u zatvorenom i prekrivenom boksu, u toplijem prostoru, a nakon 24 sata pustiti je u veći prostor i držati  pod kontrolom još par dana radi končića.

Za sve savjete vezano uz operaciju i postoperativnu njegu može se nazvati i volontere udruge „Mijau“ na telefone  091/8875688 ili 0915435819.

Od 2022. cestarinu će svi plaćati bez zaustavljanja

Od 2022. cestarinu će svi plaćati bez zaustavljanja

Istramet: Povoljne vremenske prilike uz obilje sunca, u četvrtak pogoršanje

Istramet: Povoljne vremenske prilike uz obilje sunca, u četvrtak pogoršanje