in

POREČ: Otvorena izložba “Kupi sliku i spasi život”. Šapice će vam biti zahvalne

Otvorenje izložbe SOS Šape u Galiji Poreč

U galeriji Likovne udruge Poreč u Galiji jučer je otvorena izložba radova umjetnice Istre Lazarić Toner. Autorica je svoje radove donirala Udruzi za zaštitu životinja SOS Šape koja djeluje na Poreštini i šire. Prihod od prodanih slika bit će iskorišten za zbrinjavanje životinja, pa je i moto izložbe „Kupi sliku i spasi život“.

Posjet izložbi moguć je u radno vrijeme Kluba umirovljenika Galija od 9 do 12 sati, a od 18 do 19 sati će vas dočekati članovi Udruge SOS Šape.

Otvorenje izložbe SOS Šape
Otvorenje izložbe SOS Šape

Kad se za nekog kaže da je „umjetnička duša“ opisali ste osobu punu emocija, nježnu, osjećajnu, s posebnim talentom i posebnim smislom za lijepo, nekoga tko zna promatrati svijet oko sebe i reagirati na nešto što bi nama ostalima, u žurbi, promaklo. Upravo takva je i umjetnica Istra Lazarić Toner koja je posvetila svoj život umjetnosti ali i ljubavi prema prirodi i životinjama te odlučila našoj Udruzi donirati 10 svojih djela. U skladu sa željama ove jedinstvene umjetnice, sav prihod od prodanih slika bit će iskorišten za zbrinjavanje životinja. Zato je i moto ove izložbe „Kupi sliku i spasi život“.

U ovu akciju dobrote uključila se i Likovna udruga Poreč – LUP – koja im je velikodušno ustupila svoju galeriju u centru Poreča, a bez kojeg ovo sve ne bi bilo moguće.

O umjetnici

Istra Lazarić Toner rođena je 1947. godine, živi i radi u Engleskoj ali često posjećuje Istru, Pulu, Motovun i Medulin. Na LHUC (Liverpool Hope Univeristy College) predavala je psihologiju kreativnosti, 1986. diplomirala je Povijest umjetnosti na otvorenom univerzitetu i od tada se bavi slikarstvom. Studirala je na NEWI (Northeast Wales Institute) umjetnost i dizajn. Od 2003. specijalizira modeliranje i slikanje na staklu, arhitekturno staklo, vitraž i radove na staklu. Član je ULIKS-a u Puli, Grupe umjetnika pri LHUC u Lierpoolu kao i Deeside Art Group u West Kirbyju. 

2004. nagrađena je I. Nagradom za slikarstvo pri LHUC, a 2005. nagradom „Big Draw“ za crtež.

E:\Dokumenti\ASilva\Donacije\A_Umjetnici\IMG-20220517-WA0002.jpg

O izložbi

-Na ovoj izložbi iznenadit će vas širina interesa umjetnice, oduševit će vas energija koja izbija iz svake slike, snažan kolorit, dinamika i izričaj. Priprema ove izložbe bila je za nas jedno veliko emotivno putovanje; svaka slika probudila je u nama snažne osjećaje, neku našu uspavanu kreativnost i zahvalni smo Istri Larazić Toner što nas je pustila u svoj čaroban svijet. Nadamo se da ćete i vi jednako uživati. Pozivamo vas da na ovo, prije svega emotivno, putovanje krenete s nama! Izložba će biti otvorena sve do 17.9.2022. svakog dana od 18-19 sati.

Umjetnicu ćete moći upoznati od 12.9. nadalje, kada će doputovati iz Engleske, naveli su iz udruge SOS Šape.

Porečki delfin 2022. - Foto Manuel Paljuh

POREČKI DELFIN: Više od 800 rekreativaca na plivačkom maratonu

Foto Crveni križ Poreč

POREČ: Uspješna akcija sa 77 darivatelja. Prvi put krv darovalo čak pet djevojaka