in

Danas u porečkoj knjižnici predavanje o gamerskoj kulturi između moralne panike i stvarnosti

Jesu li videoigre korisne ili štetne za razvoj djece i mladih? Uče li videoigre mlade nasilnom i diskriminatornom ponašanju? Predstavljaju li videoigre poseban oblik kulture, koji temeljito mijenja način na koji mladi ulaze u interakciju sa svojom okolinom i način na koji vide svijet oko sebe? Kakva je budućnost društvenog razvoja u kojoj videoigre imaju središnju ulogu?

Gost Gradske knjižnice Poreč danas u podne u programu “Prije kave u 2” bit će doc. dr. sc. Krešimir Krolo, profesor na Odjelu za sociologiju Sveučilišta u Zadru, koji će održati predavanje „Volim te mama, ali ne više od Fortnitea – Gameri/ce i gamerska kultura između moralne panike i stvarnosti“ te će kao odgovor na ova pitanja, u sklopu svojega izlaganja, predstaviti glavne pojmove vezane za sociološko razumijevanje videoigara i gaminga kao posebnog oblika suvremene kulture mladih.

Također, uz kratku povijest razvoja videoigara i gaminga, bit će govora i o (ne)osnovanim strahovima vezanim za posljedice sve većeg ulaska ovog oblika kulture i kulturne prakse u svakodnevicu mladih, uz sažete prikaze zaključaka najrelevantnijih istraživanja iz različitih znanstvenih područja i polja.

Predavanje će se održati danas, 30. siječnja, u 12 sati na 1. katu Odjela za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč.

POREČKI SLAVUJ TEDI GRUBICA otpjevao Tošinu pjesmu „Tajno moja“ i sada za njegov talent zna cijela regija

požar

Gotova istraga u Umagu: Igralište upaljačem zapalilo troje djece