in

Kontrola vozača mopeda i motocikala 31. svibnja

Ilustracija/Foto: PU istarska

Na području Postaje prometne policije Pula će se u petak, 31. svibnja od 14 do 20 sati,  provesti preventivno-represivna akcija ”Kontrola vozača mopeda i motocikala”

Kako bi se povećala sigurnost vozača mopeda i motocikala, na području Postaje prometne policije Pula-Pola u petak, 31. svibnja od 14 do 20 sati,  provest će se preventivno-represivna akcija ”Kontrola vozača mopeda i motocikala”, najavila je Policijska uprava istarska.

Tijekom prva četiri mjeseca ove godine na području Postaje prometne policije Pula zabilježeno je 11 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači mopeda i motocikala, a u kojima su dvije osobe teško i četiri lakše ozlijeđene.

U istom razdoblju, utvrđeno je 14 prekršaja nenošenja zaštitne kacige na glavi, što je 4 prekršaja ili 40% više u odnosu na usporedno razdoblje 2018. godine.

Praćenjem stanja prekršajne problematike u oblasti sigurnosti prometa razvidno je nedisciplinirano ponašanje sudionika u prometu na cestama koji ugrožavaju svoju i sigurnost drugih sudionika u prometu na cestama. Takvo ponašanje često dovodi do prometnih nesreća u kojima stradavaju najnezaštićeniji sudionici u prometu – vozači i putnici mopeda, motocikala. 

Najčešći prekršaji koje čine mopedisti i motociklisti  su nenošenje zaštitne kacige, upravljanje motociklima i mopedima bez istaknutih registarskih pločica, nepropisno pretjecanje, vožnja prije stjecanja prava na upravljanje,  kao i prekršaji koji dovode do prometnih nesreća – prekoračena/neprilagođena brzina kretanja i oduzimanje prednosti prolaska.

Tijekom provođenja prometne akcije posebna pozornost posvetit će se kontroli odredbe zabrane prevoženja djece mlađe od 12 godina na mopedu ili motociklu. 

Boćajmo u školi u Nedešćini i Svetvinčentu

Ribarska fešta u Funtani 31. svibnja