in

Na porečku rivu 27. lipnja stiže 130 oldtimera

Gradska riva u Poreču u četvrtak, 27. lipnja, od 10 do 11.30 sati ugostit će 130 oldtimera koji sudjeluju na FIVA World Motorcycle Rallyju. Ove je godine Federation Internationale vehicules anciens (FIVA) organizaciju svjetskog relija oldtimer motocikala povjerila Hrvatskom odltimer savezu(HROS), a njegova je posebnost što trasa prolazi kroz tri države – Hrvatsku, Sloveniju i Italiju.

Očekuje se 130 sudionika iz brojnih europskih zemalja s prestižnim starodobnim motociklima od kojih mnogi nisu nikada viđeni na ovim prostorima. Na rallyju će se moći vidjeti i motocikl kojim je poznati britanski sportski automobilist John Surtess, svjetski prvak u Formuli 1 1964. godine, osvojio svjetsko prvenstvo u motociklizmu “kraljevske klase”- tada do 500 kubika. Motocikl za ovu priliku dolazi iz SAD-a, u cijelosti je restauriran 2016. godine i vozit će sva tri dana događaja, priopćeno je iz gradske uprave.

Sve počinje 27. lipnja startom u Umagu u jutarnjim satima odakle će se sudionici uputiti u Poreč gdje će obići Eufrazijevu baziliku, a potom razgledati jamu Baredine i tamošnji muzej traktora. Osim Poreča, rally će posjetiti Grožnjan, Piran i Trst.

HROS je organizaciju na terenu prepustio lokalnim članicama saveza, Auto klubu Oldtimer Istra Rovinj i Auto klubu Pula-Pola I. Tehnička podrška su SVAZM-Slovenija, Moto club Trieste – Italia i ASI – Italia.

ŠTETA JE VELIKA: Policija traži tko je zapalio 2 Passata u Poreču

Bez vode 27. lipnja dijelovi Kaštelira, Višnjana i Vrsara