in

NAJZDRAVIJE NAMIRNICE SVIIJETA – prezentacija istoimene knjige u Poreču 27. ožujka

Zddravi grad Poreč u suradnji s udrugom Zdravi grad Split u svom sjedištu organizira predstavljanje knjige “Najzdravije namirnice svijeta” u srijedu, 27. ožujka, u 13 sati.

Radi se o drugom hrvatskom izdanju knjige (revidiranom, ažuriranom i proširenom), a odražava gotovo sve što se dogodilo u području zdrave prehrane u posljednjih deset godina.

Autor knjige slijedi jedinstven koncept koristeći jednostavan, svakodnevni jezik pristupačan široj publici, a u isto vrijeme daje uvid u sve relevantne činjenice dobivene pregledavanjem preko 10.000 novih znanstvenih istraživanja, publiciranih u najboljim časopisima iz područja prehrane i zdravlja, citiranih u znanstvenim bazama podataka (Pub Med, Scopus, Science Direct, HigWire, Biomed Central i drugo), javljaju iz Zdravog grada u čijem će se sjedištu odvijati prezentacija ove enciklopedije.

Knjiga tako počiva na nezavisnim znanstvenim istraživanjima te je nazivaju remek djelom o prehrani enciklopedijskih razmjera.

Nakladnici knjige su Zdravi grad iz Splita i Mozaik knjiga iz Zagreba.

Posebno veseli što će među stručnjacima koji predstavljaju knjigu, iz uloge jedne od recenzentica, govoriti i Porečanka, prof.dr.sc. Olivera Koprivnjak, redovita profesorica i pročelnica Katedre za tehnologiju i kontrolu namirnica, Medicinskog fakulteta u Rijeci. Knjigu će još predstaviti njen glavni urednik Željko Petrović iz Centra izvrsnosti u Splitu, te prof.dr.sc. Jadranka Varljen s Medicinskog fakulteta Rijeka.

ANITA PRGOMET BUIĆ: Jedina prometna policajka na motoru u Istri

ROVINJ: U stanu skrivao kilogram marihuane