in

Policija najavljuje za 15. svibnja prometnu akciju u cilju zaštite osoba s invaliditetom

Foto MUP

Prometna policija provodi još jednu akciju u cilju poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu, ovog puta radi zaštite osoba s invaliditetom

Kako bi se povećala sigurnost osoba s invaliditetom u prometu, Postaja prometne policije Pula će u petak, 15. svibnja od 10 do 14 sati, provesti prometnu akciju na području Pule, Fažane i Medulina.

Naime, svakodnevnim praćenjem stanja sigurnosti u prometu, utvrđeno je kako  veliki broj građana nepropisno parkira svoja vozila na mjestima namijenjenima  za parkiranje vozila koja koriste osobe s invaliditetom, čime se ometa promet i ograničavaju prava koja proizlaze iz  znaka pristupačnosti. Stoga će policijski službenici provesti prometnu akciju, koja će većim dijelom biti usmjerena na sankcioniranje vozača koji  čine navedene prekršaje.

Policijski službenici akciju će provesti zajedno s predstavnicima Društva osoba s tjelesnim invaliditetom i djelatnicima Pula parkinga na  parkirališnim prostorima trgovačkih centara i ispred zdravstvenih ustanova, a nepropisno parkirana vozila uklanjat će specijalno vozilo (pauk).

Policija poziva vozače da vode računa o svojim sugrađanima s invaliditetom te da ne parkiraju na mjestima rezerviranima za parkiranje osoba s invaliditetom. Za navedeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 700 kuna, a ista kazna propisana je i za osobe s invaliditetom koje ustupe svoj znak pristupačnosti drugim osobama.
Naime, znak pristupačnosti valjan je isključivo kada se vozilom prevozi osoba s invaliditetom na čije je ime izdan.

Policijska uprava istarska poziva vozače da budu savjesni sudionici u prometu, da ne koriste mjesta za parkiranje koja im nisu namijenjena i da ne zlorabe znak pristupačnosti!

KAŠTELIR: Tehnički pregled traktora kod sportske dvorane

PRAVILA ZA MJERE: Tvrtke koje su uzele poticaje ne smiju isplatiti dividendu, ali smiju otpuštati zaposlene