in

POREČ: Odbojkaški klub pred novim izazovima – Nova sezona kreće bez trenera Stojakovića

Skupštinom odbojkaškog kluba Poreč, održanom 18. srpnja, okončalo se razdoblje „zlatnih godina” porečke odbojke. Na Skupštini je obznanjeno da trener Miodrag Stojaković – Miki napušta klub čime se završava desetogodišnje razdoblje koje će biti upisano zlatnim slovima u povijest porečke i istarske odbojke, javljaju iz Odbojkaškog kluba Poreč.
 

Prije je nešto više od deset godina, danas dalekog ljeta 2009. godine tadašnje vodstvo odbojkaškog kluba na čelu s Jadranom Tintorom i Teutom Sauko dovelo je u klub trenera Mikija Stojakovića. Bili su vođeni željom da se OK Poreč koji je tada igrao u Županijsku ligu podigne organizacijski i igrački na viši nivo. Bio je to početak jedne lijepe priče, a ni u najluđim snovima nitko nije sanjao što će se dogoditi u sljedećih par godina.
Zajedničkim radom, upornošću, sinergijom prvenstveno tadašnje uprave kluba, roditelja i ljubitelja odbojke krenulo se u avanturu sa mnogo nepoznanica i naizgled nerješivih problema, korak po korak rasla je jedna velika odbojkaška priča iz malog Poreča. Od sezone 2009/10 i osvajanja prvog mjesta u Županijskoj ligi, kroz infarktne kvalifikacije, do osvajanja 2. mjesta sljedeće sezone u 1.B Hrvatskoj ligi i plasmana u 1.A ligu od sezone 2010/11. godine.
Sportski rezultati kluba u svim kategorijama od najmlađih do seniorske ekipa nizali su se kao na pokretnoj traci, tako da je u razdoblju od sezone 2009./10. do sezone 2016./17. osvojen :

  • Kup Hrvatske –  2013/14,
  • Prvenstvo Hrvatske – Superliga 2014/15,
  • 3 puta juniorsko prvenstvo Hrvatske 2011/12, 13/14 i 14/15.

Seniorke Poreča igrale su uz to još i dva puta u poluzavršnicama Kupa Hrvatske, tri puta u polufinalu i jednom u finalu doigravanja za prvaka Hrvatske, igrao se CEV kup sa kojeg se još pamti nezaboravna pobjeda protiv ekipe Hamburga ili utakmicu protiv Izraela u dvorani Žatika na kojoj je bilo gotovo 1.500 gledatelja, uz to osvojeno je još deset drugih mjesta i dva treća mjesta na prvenstvima Hrvatske u kategorijama kadetkinja, mlađih kadetkinja i mini odbojke. Tih godina u klubu je radilo 5 – 7 trenera zaduženih za rad sa svim ekipama od mini odbojke do prve ekipe…

Nažalost „putem” se „izgubio” početni zanos, negdje su nestali zaljubljenici u klub i odbojku, a time su nestali rezultati i rad koji su podigli Poreč u neslućene visine Hrvatske odbojke.

Zadnje tri sezone „događa se” gubitak trenerskog kadra, seniorska ekipa je u stalnoj borbi za opstanak u Superligi, konstantno na granici vraćanja u niži rang natjecanja, zanemaruje se rad s mlađim kategorijama, što zorno pokazuju loši rezultati u Županijskim ligama, a posljedica svega toga je bila i neobilježavanje 70. godišnjice kluba.
Pred novim Izvršnim odborom kluba i „novim” trenerom Draganom Salapurom veliki je zadatak prvenstveno da se porečka škola odbojke vrati na stare staze uspjeha, da se stvori i povrati zajedništvo igračica, roditelja, ljubitelja odbojke i vjera u klub.

Dok je pred „seniorskom” ekipom kluba još jedna godina borbe za opstanak u Superligi.
Na pragu nove sezone Superlige koja kreće sljedećeg vikenda Porečanke kreću s dva gostovanja, prvo u Zagrebu s ekipom HAOK Mladosti, koje su potvrdile dobru formu na početku sezone osvajanjem Hrvatskog kupa, a zatim u drugom kolu slijedi gostovanje u Osijeku, kod uvijek dobrih Osiječanki.

Porečke odbojkašice moraju u prvom redu pokazati koliko su se pripremile, te uz veliku dozu borbenosti pokazati želju za što boljom igrom, a svaki osvojeni bod bio bi velik plus i poticaj u nastavku prvenstva.

Sastav ekipe „mala” je nepoznanica, a sačinjavaju je uglavnom juniorke i kadetkinje koje predvode juniorske reprezentativke Larisa Pauletić i Rebecca Scoria.  
Najveći izazovi očekuje mlađe kadetkinje Poreča koje od 25. do 27. rujna igraju na prvenstvu Hrvatske za mlađe kadetkinje u Zadru.

Mora se naglasiti da je to nažalost jedina kompletna ekipa mlađih kategorija kluba ali i svijetla budućnost kluba s nizom talentiranih igračica. Prvenstvo u Zadru će biti teško, a mlade Porečanke željne su pravih utakmica i odmjeravanja snage s vršnjakinjama iz cijele Hrvatske, priopćeno je iz kluba.

UMAG: Udruga Pružam ti ruku nudi djeci i usluge fizioterapeutice

UMAG: Udruga Pružam ti ruku nudi djeci i usluge fizioterapeutice

POREČ: Nogometaši Jadrana odradili sjajan vikend - Igralo čak 11 klupskih selekcija

POREČ: Nogometaši Jadrana odradili sjajan vikend – Igralo čak 11 klupskih selekcija