in

POREČ: Špricanje protiv komaraca od 4. do 6. rujna

Na području Poreča i svih okolnih mjesnih odbora u planu je od 4. do 6. rujna adulticidni tretman suzbijanja komaraca (špricanje komaraca).

Sukladno važećem Programu mjera i Provedbenom planu, tretman će se vršiti na području mjesnih odbora Baderna, Žbandaj, Varvari i pripadajućih okolnih naselja, 4. rujna u kasnim večernjim satima, odnosno 5. rujna u ranim jutarnjim satima.

Mjesni odbori Fuškulin, Nova Vas i Červar Porat s pripadajućim okolnim naseljima bit će na programu tretiranja adulticidnog tretmana 4. rujna u kasnim večernjim satima, odnosno 5. rujna u ranim jutarnjim satima.

Dana 4., 5. i 6. rujna u kasnim večernjim satima i u ranim  jutarnjim satima, tretman će se provesti na području mjesnih odbora na području grada i gradskih stancija. U slučaju neprikladnih vremenskih uvjeta za kvalitetnu provedbu mjera, tretman će se produžiti za odgovarajući broj dana do konačnog kompletiranja tretmana.

Insekticidna sredstva koje se koriste prilikom dezinsekcije u samom okolišu ne zaostaju jer su biorazgradiva.

Svi tretmani provodit će se u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima te iz tog razloga upozoravamo građane sa respiratornim smetnjama da u navedeno vrijeme ostanu u zatvorenim prostorima.

Također, umoljavaju se pčelari da spreme pčele u košnice za vrijeme tretiranja komaraca.

Ujedno, koristimo priliku da zamolimo naše sugrađane da u krugu svog stambenog prostora, okućnice ili vrta te na drugim lokacijama koje koriste (poljoprivredne površine i sl.), isprazne zaostalu vodu u kantama, bačvama, raznim posudama za cvijeće i sl.

Mjere će provoditi obrt Eko servis Matić iz Pazina i firma Sanitacija Osijek.

Za eventualne informacije glede dinamike provedbe, kontaktirati provoditelja mjera na telefone 052 624 571 i 091 621 11 90.

Policijske postaje 3. rujna mijenjaju radno vrijeme za rad s građanima

Pokušaj ubojstva u Puli