in

Radionica za očeve u porečkom vrtiću “Radost”

U Dječjem vrtiću „Radost“ Poreč u cilju  suradnje i podrške poticajnom roditeljstvu nastavljaju se  održavati edukativna predavanja i  radionice za roditelje, piše u priopćenju Grada Poreča.

Nakon iznimno uspješne provedbe ciklusa radionica „Rastimo zajedno“ za roditelje djece najmlađe dobne skupine program se i ove godine nastavlja radionicama za očeve. Radionice „Klub očeva Rastimo zajedno“ namijenjene su očevima, odnosno osobama koje imaju ulogu oca u djetetovom životu.

Posebna se pažnja na radionicama posvećuje ulozi oca u ranom djetinjstvu jer očeva uključenost, osjetljiva podrška i poticaj u prvim godinama života daju jedinstveni doprinos djetetovom dugoročnom psihosocijalnom razvoju. Radionice provodi tim educiran za provedbu programa kojega su u suradnji s UNICEF-om razvili domaći stručnjaci. Radionice će započet u veljači, a sastojat će se od četiri dvosatne radionice raspoređene kroz četiri tjedna. Aktivnosti programa ostvaruju se  kroz predavanja, vježbe i razmjenu iskustva.

Detaljne informacije o Programu „Kluba očeva“, datumima održavanja radionica te načinu na koji se mogu prijaviti, zainteresirani će očevi dobiti u jaslicama.

Za roditelje pojedinih odgojno – obrazovnih skupina vrtića „Radost II“ i Područnih vrtića Vižinada, Baderna i Sveti Lovreč stručne suradnice i zdravstvena voditeljica tijekom siječnja i veljače održat će edukativna predavanja i radionice: „Moje dijete u dječjem vrtiću“, „ Važnost komunikacije djeteta i roditelja“, „Slobodno vrijeme djece“, „Važnost empatije“, „Kako potaknuti djecu da prihvate raznovrsnu prehranu“. Raspored će biti  objavljen na web stranicama i oglasnoj ploči vrtića.

Ovim se oblicima suradnje s roditeljima nastoje poduprijeti postojeće i omogućiti razvoj novih roditeljskih snaga i sposobnosti nošenja s izazovima suvremenog roditeljstva.

„Naša želja je da vrtić bude mjesto u kojem će roditelji uz stručno vodstvo i podršku osnaživati svoju roditeljsku ulogu i pritom se ugodno osjećati”,poručile su voditeljice uz poziv roditeljima na uključivanje.

Prijetio muškarcu zbog nepostojećeg novčanog duga

Policija večeras pojačao nadzire vozače u Bujama