in

ROVINJ: Posjetite četvrtkom novi sajam Mercatino

Novi ovogodišnji sajam “Mercatino” u organizaciji REkreatora drugi je put zašarenio gradsku rivu. Umjetnici i kreativci prošlog su četvrtka od jutarnjih sati sa smješkom dočekivali svoje posjetitelje na Obali Pina Budicina, gdje će njihovi štandovi svakog četvrtka do kraj srpnja biti postavljeni sve do 22 sata.

ROVINJ: Posjetite četvrtkom novi sajam Mercatino

Ovaj sajam, čije je prvo izdanje održano prošlog četvrtka, okuplja male proizvodne obrte, udruge, umjetnike i kreativce sa željom da građanima i posjetiteljima Rovinja približi domaća i hand made proizvodnja.

Nastao je na inicijativu brojnih lokalnih proizvođača, a u ponudi sajma nalaze se razni proizvodi manufaktura – različiti unikatni uporabni i dekorativni predmeti, suveniri, nakit, prirodna i ručno rađena kozmetika, proizvodi od lavande i ostali lokalno proizvedeni proizvodi.

Od znanog “Artistica” koji je rezerviran prvenstveno za umjetnike, “Mercatino” ima nešto širi koncept, pa su tako dobrodošli proizvodi poput maslinovog ulja, lavande, meda i drugih.

Iz REkreatora navode kako su sretni što su unatoč korona-krizi uspjeli iznjedriti novitet koji će osvježiti rovinjsku ponudu. Interes posjetitelja je velik, a ideju su odlično prihvatili i izlagači, kojih za sada ima desetak, no svakome se terminu pridružuju novi.

Sajam se održava svakog četvrtka do kraja srpnja, a prijave su i dalje moguće, pa tako zainteresirani za izlaganje mogu poslati upit na: mercatino.rovinj@gmail.com.

Izvor Grad Rovinj

VIŽINADA: Općina sufinancira nabavku radnih bilježnica i školskog pribora

VIŽINADA: Općina sufinancira nabavku radnih bilježnica i školskog pribora

Porečani konačno dobili dimnjačara! S radom počinje uskoro

ŽMINJ: Prijave u općini za dimnjačarske usluge