in

Svjetski priznati stručnjak dr. Ranko Rajović 6. veljače u Poreču s predavanjem “Učenje je igra”

Foto: Pixabay.com
Dr. Ranko Rajović

Dr. sc. Ranko Rajović dolazi u Poreč te će za sve zainteresirane građane održati predavanje “Učenje je igra! Kako radi mozak naše djece?”. Njegov dolazak sastavni je dio porečkih zaštitnih preventivnih programa usmjerenih podršci ranom rastu i razvoju djece, a organizira ga Zdravi grad Poreč u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Poreč koje stavlja na raspolaganje kazališnu dvoranu te osigurava građanima slobodan ulaz.

Predavanje za zainteresirane roditelje, stručnjake i druge važne odrasle u okruženju djece bit će održano u srijedu,  6. veljače, s početkom u 19.30 sati u kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

Dr. Rajović je svjetski priznati stručnjak, liječnik interne medicine koji se bavi neurofiziologijom, posebno načinom rada i razvoja dječjeg mozga te primjenom spoznaja o radu i razvoju dječjeg mozga u pedagogiji odnosno u poučavanju djece. Dr. Rajović je stručnjak za rani razvoj inteligencije djeteta. Autor je NTC metode učenja (Nurturing Talented Children ) nastale kao plod želje da se djeci omogući ostvarenje osobnih potencijala, ali i kao potreba da se prevladaju sve prisutnije poteškoće kao što su poremećaj govora, čitanja i pisanja. Radi se o novom pristupu učenju u kojem dominira aktivnost djeteta i njegov uspješan psihomotorni razvoj.

U svojoj bogatoj stručnoj praksi diljem svijeta radi s roditeljima i stručnjacima, posebno učiteljima i odgajateljima, ističući kako je važno da svi važni odrasli koji rade s djecom upoznaju i usvoje metode i tehnike rada koje , u najranijoj dobi, omogućavaju djetetu učenje kroz igru te učenje za funkcionalno mišljenje i znanje. Upravo funkcionalno znanje je ono koje dijete usvoji bez osobitog napora, to je znanje koje ostaje, koje omogućava logičko razmišljanje, to je ono znanje koje djecu priprema za svijet promjena i brzo traženje novih rješenja.

Istraživanja danas pokazuju da su mentalne sposobnosti djece, njihova pažnja i koncentracija lošije u odnosu na ranije generacije. U čemu griješimo? Kako naučiti djecu razmišljati? Kako radi dječji mozak i kako da djeca uče kroz igru?

Odgovore na ova pitanja dr. Rajović će dati na predavanju koje je osmišljeno s puno konkretnih primjera i tehnika iz njegove bogate prakse, javili su iz Zdravog grada Poreč.

lopov pixabay ilustracija

Dolijao provalnik koji je opljačkao butigu u Vižinadi

PAZITE KOGA PUŠTATE U DOM: Pljačkašima i dalje na meti starije osobe