in

U subotu derbi – Jadran igra protiv Crikvenice

Foto NK Jadran

Nogometaše Jadrana naredne subote, 6.11. u 14:00 sati na stadionu Veli Jože očekuje derbi susret 11.kola 3.HNL Zapad u kojem će ugostiti prvoplasiranu NK Crikvenicu. I jednoj i drugoj ekipi je još u sjećanju “finale” prošle sezone u kojem se u posljednjem kolu odlučivalo o naslovu prvaka, a obje su ekipe u sličnom tonu nastavile i u ovoj sezoni, u kojoj ponovo drže prva dva mjesta na ljestvici, udaljeni 5 bodova jedni od drugih. Porečani su nakon fenomenalnog ulaska u sezonu sa 7 pobjeda i 2 remija, u prošlom kolu u Puli upisali prvi poraz, dok je Crikvenica i dalje neporažena u tekućem prvenstvu. 
Iako je derbi uvijek poseban, ova utakmica nije odlučujuća jer je do kraja prvenstva ostalo još velikih 16 kola, a obje ekipe žele nastaviti graditi svoje ambicije borbe za vrh i cilj ulaska u jedinstvenu 3.HNL. Trener Šuran i u ovoj utakmici zbog ozljeda neće moći računati na nekoliko standardnih igrača, ali vjeruje da imaju dovoljno kvalitete u kadru za osvajanje 3 boda.

Iskusni branič Sandro Užila najavljuje susret: Motivirani smo pred derbi protiv Crikvenice, u zadnjih nekoliko treninga se osjeća veća želja i htijenje. Prošle sezone smo u odlučujućoj utakmici zakazali, u atmosferi koja je bila dostojna puno većeg ranga, ali ovo će biti potpuno nova utakmica u kojoj želimo pokazati da smo bolji i da zaslužujemo biti na vrhu. Siguran sam da nas čeka jedna kvalitetna i borbena utakmica, a nadam se da će nas što više naših navijača podržati, uživati u utakmici i našoj izvedbi.

Ulazak na stadion biti će dozvoljen navijačima koji na ulazu predoče negativni test ili EU potvrdom o cijepljenju ili preboljenju koronavirusa. 

Bez vode 5. studenog dio Vabrige, Višnjana i Červar Porta

antičko plovilo porečanka u francuskoj na restauraciji listopad 2021

Iz Francuske stižu nova saznanja o rimskom plovilu „Porečanka“