in

VIŽINADA: U sklopu susreta Kelly’s Heroes policija organizira izložbu starog oružja

U subotu će se od 10 do 13 sati u holu osnovne škole u Vižinadi održati info punkt i izložba starog oružja, s ciljem senzibiliziranja javnosti i poticanja na dragovoljnu predaju oružja

U subotu, 19. listopada, u Vižinadi se održava manifestacija Airsoft susret i povijesno uprizorenje filma Kelly’s Heroes, u sklopu koje će policija provesti preventivnu akciju ”Manje oružja, manje tragedija”.

Djelatnici Protueksplozijskog odjela izložit će opremu koju koriste u svom svakodnevnom radu, Odjel prevencije dijelit će građanima letke sa savjetima, a Policijska postaja Umag postavit će izložbu starog oružja, a sve kako bi se potaknulo građane na dragovoljnu predaju zabranjenog oružja te kako bi ih se informiralo na koji način mogu zakonito držati oružje kao kolekcionari.

Policijska uprava istarska poziva građane da se priključe akciji i predaju policijskim službenicima oružje koje nezakonito posjeduju,  a pogotovo oružje koje je zakonom zabranjeno: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično.

Podsjećamo da se protiv građana, koji dragovoljno prijave zabranjeno ili dozvoljeno oružje nadležnom tijelu, neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak, priopćeno je iz PU istarske.

novac

Iz Istarske policije nestao novac zaplijenjen na festivalu elektronske glazbe Dimensions!

TAR i LUP otvaraju izložbu “Amfore Lorona”