in

Akcija u cilju zaštite motociklista i motorista. MUP najavio kontrolu za četvrtak

Ilustracija/Foto: PU istarska

Na pulskoj rivi policija će provesti preventivnu akciju kako bi se povećala sigurnost mopedista i motociklista u prometu

Policija će u četvrtak, 27. travnja od 9 do 11 sati, na pulskoj rivi, nasuprot parkirališta Karolina, održati preventivno-sigurnosnu akciju ”Dani tehničke ispravnosti motocikala 2023”. Akcija će se provesti u sklopu tjedna u kojem se vozačima omogućuje obavljanje besplatnog pregleda motocikala u stanicama za tehničke preglede.

Budući da se radi o ugroženoj skupini motoriziranih sudionika u prometu, a dolaskom ljepšeg vremena povećava se njihov broj na cestama, cilj akcije je ukazati vozačima mopeda i motocikla na važnost tehničke ispravnosti njihovih vozila s aspekta sigurnosti u prometu te ih upoznati s činjenicom da imaju mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila u CVH STP Pula.

Policijski službenici podijelit će vozačima prigodan promidžbeni materijal te će ih upoznati s važnošću korištenja zaštitne opreme prilikom upravljanja motociklima, važnosti pridržavanja onih prometnih propisa zbog čijeg kršenja su najčešće ugroženi, kao i o uzrocima i posljedicama prometnih nesreća, objavila je istarska policija 26. travnja 2023.

Foto Katedra Čakavskog sabora Žminj

DI ČA SLAJE ZVONI – 52. put u Žminju natjecat će se na čakavici učenici osnovnih i srednjih škola

Buje - Foto Tanja Kocijančić

U Bujama u petak predavanja iz ciklusa “Brini se danas da bi bolje živio sutra”