in

Ako idete u Pulu u bolnicu evo gdje se još može parkirati

Foto Grad Pula

Od 1. listopada do 31. svibnja besplatan parking

Po uvođenju nove regulacije prometa na parkiralištu Opća bolnica Pula kojem su koristili mnogi građani, kao najbliža alternativa za dolazak u grad svakako je parkiralište Gregovica. Na tom će parkiralištu građani moći koristiti uslugu besplatnog parkinga u vremenu od 1. listopada 2023. do 31. svibnja 2024. godine.

Parkiralište se nalazi kod  Pula City Malla i H. Normana te je unutar pješačke udaljenosti do samog centra grada, odnosno unutar zone dobre povezanosti javnog gradskog prijevoza s centrom grada.

Građani koji budu koristili ovaj parking mogu od autobusnog stajališta Gregovica (ispod Spara) u neposrednoj blizini parkirališta doći do centra grada (Giardini) korištenjem gradskih autobusnih linija 1, 9 i 25c s prosječnom frekvencijom polazaka radnim danom svakih 10 minuta.

Za povratak prema parkiralištu Gregovica mogu koristiti linije 1 i 6 sa stajališta Giardini Ghetaldus i linije 9 i 25b sa stajališta Giardina, također s prosječnom frekvencijom polazaka radnim danom svakih 10 minuta.

Najpovoljniju vožnju Pulaprometovim autobusima putnici mogu ostvariti uz posjedovanje vrijednosne (prepaid) karte za cijenu vožnje od 0,90 eura uz mogućnost presjedanja unutar 60 minuta ili kupovinom mjesečne odnosno godišnje autobusne karte.

Korištenjem alternativnog parkirališta i javnog gradskog prijevoza građani će brže doći do svojih odredišta u centru grada i skratiti vrijeme utrošeno na traženje parkinga, ali i uštedjeti gorivo, objavio je Grad Pula na svojim stranicama.

gradska palača poreč

POREČ i ove godine uključuje građane u stvaranje proračuna

tar općina općinska uprava općina tar vabriga

TAR: Poziv srednjoškolcima za subvencioniranje prijevoza