in

Antenal: Sanira se ograda koju je ljetos probio skupocjeni Porsche

Sanacija na Antenalu - Foto Tanja Kocijančić

Sredinom kolovozu na mostu Antenal dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao skupocjeni Porsche Panamera Turbo S. Naime, te subote, 14. kolovoza, u 5 sati ujutro muškarac je pod utjecajem alkohola jurio tom cestom i zatim probio zaštitnu ogradu mosta, te sletio u more sa suvozačem.

porsche antenal
Foto CarspottingCroatia

Kako doznajemo od glasnogovornice Hrvatskih cesta Tamare Pajić, sanacija ogradnog zida i ograde mosta Antenal započeli su sredinom prosinca 2021. i bit će završeni početkom siječnja 2022.

-Radove izvodi ugovorni izvođač radova redovitog održavanja – društvo Istarske ceste d.o.o., Pula. Procijenjena vrijednost radova iznosi 55.000 kuna (bez PDV-a). Nakon završetka i obračuna izvedenih radova trošak sanacije Hrvatske ceste će regresno potraživati od počinitelja, odnosno osiguravajuće kuće kod koje je osigurano vozilo, naglasila je Pajić.

Podsjetimo, do nesreće je došlo 14. kolovoza oko 5 sati kada je 45-godišnji slovenski državljanin upravljao automobilom Porsche, austrijske registarske oznake, iz smjera Poreča u smjeru Novigrada.

Vozač je u desnom zavoju zbog neprilagođene brzine kretanja i utjecaja alkohola od 0,55 promila, sletio na suprotnu stranu ceste gdje je udario u nogostup te probio zaštitnu ogradu nakon čega je sletio u more. U nesreći su vozač i 31-godišnji putnik, slovenski državljanin, lakše ozlijeđeni.

Nakon pada u more sami su doplivali do obale.

antenal most cesta foto tanja kocijančić
Antenal – Foto Tanja Kocijančić

Foto Roxanich Motovun FB klizanje

SAŠA LOZAR u Roxanichu – Započnite Novu 2022. u Motovunu rasplesani uz dva besplatna koncerta i klizanje

PIROTEHNIKA POLICIJA MUP ILUSTRACIJA

MUP: Dočekajte Novu godinu mirno i sigurno