in

Besplatna cestarina na autocesti Zagreb-Sisak produljena do kraja veljače

Ilustracija

Iz Hrvatskih autocesta su u petak izvijestili da se besplatna cestarina na autocesti Zagreb-Sisak (A11) produljuje do kraja veljače, tj. do 28. veljače do 24 sata.

Iz HAC-a podsjećaju da su radi olakšanja prolaska hitnih službi, prijevoza pomoći i zbrinjavanja stanovništva pogođenog potresom na području Sisačko-moslavačke županije 29. prosinca u 15 sati prestali naplaćivati cestarinu na autocesti Zagreb-Sisak.

Napominjući da se proteklog vikenda dogodila teška prometna nesreća s tragičnim ishodom, iz HAC-a mole sve korisnike da se pridržavaju prometne regulacije, poštuju postavljenu stalnu, kao i dinamičku prometnu signalizaciju i ograničenja brzine te prilagode vožnju uvjetima na cesti, pa tako i na prilazima naplatnim postajama.

“Besplatna cestarina i podignute rampe simboliziraju solidarnost i podršku unesrećenima u potresom pogođenom području, ali je i dalje važno voditi računa o sigurnosti prometa na cesti i kroz naplatne staze voziti smanjenom brzinom i s krajnjim oprezom”, zaključuje se u priopćenju.

Policija kaznila dva vozača zbog divljanja u pješačkoj zoni

Stožer objavio 4 odluke, ovo su sve mjere koje vrijede do 15. veljače